Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLAZ IZ KRIZE

Nakon udara u Siriji, na Rusiji je da prisili Asada na političko rješenje

Jean-Yves Le Drian
Reuters/PIXSELL
15.04.2018.
u 11:37

Prva neophodna etapa je "početi primirjem koje bi se ovog puta poštivalo, kao što zahtijevaju rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a.

Nakon savezničkih udara u Siriji, na Rusiji je da izvrši pritisak na svojeg saveznika Bašara al-Asada radi pronalaženja izlaza iz političke krize, po francuskom ministru vanjskih poslova Jean-Yvesu Le Drianu

"Treba se nadati da Rusija sada razumije da se nakon vojnog odgovora moramo založiti za politički proces u Siriji koji bi omogućio izlazak iz krize. Francuska stoji na raspolaganju", izjavio je on u razgovoru za dnevnik Journal du dimanche.

"Samo što danas taj proces blokira Bašar al-Asad. Na Rusiji je da izvrši pritisak na njega", dodao je on.

Po njemu, prva neophodna etapa je "početi primirjem koje bi se ovog puta poštivalo, kao što zahtijevaju rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a.

Francuska smatra da udari savezničkih snaga izvedeni u subotu ujutro na vojne ciljeve u Siriji moraju omogućiti obnovu procesa pregovaranja u okviru UN-a, dok se režim sprema za vojnu pobjedu a razni diplomatski pregovori paralizirani. 

Komentara 12

GV
golub Vaso
11:54 15.04.2018.

s terorističkim šljamom i njihovih zapadnim i saudocio sponzorima jedino se treba pregovarati oružjem

SN
Snowman
14:32 15.04.2018.

Bez UNO mandata napasti jednu drzavu je za meine previse, pa da je najgora na svijetu. Sta si te tri drzave umisljaju, tko su oni. Njima uopce nije u interesu tamo situaciju smiriti. Njihov moto je posvadaj i razbi. Sto su postgli u Libiji i Iraku ? Jos je gore nego za vrijeme Gadafija i Sadama

PL
@ploto@
15:13 15.04.2018.

Jedino riješenje je da se do kraja potuku teroristi i njihovi sponzori,uključujući francusku vladu i mvp,cionista Jean-Yves Le Driana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije