Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nemoguća misija'

Nakon tri dana našli iscrpljenog profesora s fakulteta: 'Izjave se nisu slagale...'

Gospićki HGSS nakon tri dana potrage pronašao i spasio profesora
Foto: HGSS
1/5
17.09.2018.
u 19:04

U ponedjeljak, treći dan potrage spašavatelji su u 10.30 sati na šumskoj cesti kod lokaliteta Dabarska jezera HGSS-ovci pronašli nestalu osobu, iscrpljenu, dezorijentiranu i dehidriranu

Gospićki GSS nakon tri dana potrage pronašao je i spasio profesora koji se proteklog vikenda s društvom iz Baških Oštarija s Mystic Mountain Festival uputio u šetnju.

- Navodno su imali namjeru popeti se na vrh Kiza koji se nalazi u lancu Dabarskih kukova. Na teren je odmah po dojavi izašlo 13 spašavatelja s tri vozila. Tri člana ove „ekspedicije“ više sretno nego spretno uspjeli su se vratiti u bazni kamp, ali četvrti član je mistično nestao… Od trenutka spoznaje da fali jedan član Festivala priča i okolnosti nestanka temeljem izjava preostalih članova  mijenjaju se iz sata u sat - istakao je pročelnik GSS Gospić Josip Brozičević

Gospićki HGSS nakon tri dana potrage pronašao i spasio profesora
1/5

Spašavatelji su cijelu noć pretraživali sve šumske ceste  na širem području Baških Oštarija te pokušavali temeljem izjava preostala tri člana grupe koja su se vratila, kronološki posložiti priču i pobliže odrediti područje potrage temeljem točke zadnjeg viđenja nestale osobe. Međutim, to je bila za spašavatelje „nemoguća misija“

- Izjave se nisu slagale, kronologija još manje, logiku isključujemo i zaključujemo da je nešto čudno u ovoj prekrasnoj zvjezdanoj noći i nastavljamo pretraživati područje do jutarnjih sati. Tijekom noći uspijevamo dobiti informaciju da je nestala osoba državljanin Republike Hrvatske, star 48 godina i profesor na jednom fakultetu

U nedjelju ujutro potraga se nastavlja, spašavatelji još jednom pretražuju područje koje su pretražili prethodnu noć ali i šire kako bi pronašli nestalu osobu. Konkretnijih informacija nije bilo ni drugi dan iako smo obradu i prikupljanje informacija o ovom događaju prepustili policijskim službenicima. I Ovaj dan završavamo s analizom učinjenog i izradom plana za idući dan, ne uzimajući previše u obzir informacije koje smo dobili od članova veselog društva. 

U ponedjeljak, treći dan potrage spašavatelji u 10.30 sati na šumskoj cesti kod lokaliteta Dabarska jezera pronalaze nestalu osobu, iscrpljenu, dezorijentiranu i dehidriranu. Bilo je to 6.5 km udaljeno od mjesta gdje su ostavili vozilo a 10-ak km od mjesta gdje su zadnji put bili svi zajedno. Nakon pregleda i male okrijepe spašavatelji vozilom transportiraju pronađenu osobu na Baške Oštarije, gdje je u 12 sati predaju timu hitne medicinske pomoći i policijskim službenicima na daljnju obradu - istakao je Brozičević i dodao da su za vrijeme transporta spašavatelji optimistično pokušavali u razgovoru s profesorom konačno saznati „pravu priču“ i okolnosti mističnog nestanka.

- Ali ne, nije im pošlo ni ovaj put za rukom, naprotiv u ovom dugometražnom filmu punom rupa profesor je anulirao i one kratke posložene dionice. Svaka akcija je posebna i jedinstvena, naročito potražne akcije koje su najčešće i znaju biti  dugotrajne, s puno nepoznanica, iscrpljujuće, sa sretnim ili manje sretnim završetkom ali gotovo uvijek s poukom, pa i za nas spašavatelje. Iz ove akcije mi pouku nećemo izvlačiti, to ostavljamo svakom čitatelju za sebe. Naše bogato iskustvo nadogradili smo s još jednim i naučili novu lekciju. Ipak, mi smo tu da učimo i radimo, a profesor da ocijeni jesmo li ovog puta zadovoljili??? - u šaljivom tonu zaključili su iz GSS-a. 

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar scarfacce
scarfacce
20:10 17.09.2018.

LSD

DO
dotoresa
20:27 17.09.2018.

Sve četvorici uzeti krv i urin na analizu. Ili je drogiran ili je dobio neki lakši moždani udar ,prije ovo prvo.

DU
Deleted user
20:47 17.09.2018.

Ako ovako nastavi uskoro će normalni ostati u manjini i postati nenormalniz za onu prvu večinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije