Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TMURAN VIKEND

Vakula: Posljednji ovako sunčan dan ovog tjedna, stižu pljuskovi, a negdje i snijeg, mraz...

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
02.05.2019.
u 21:07

Jutra će do subote biti toplija nego u četvrtak, zatim hladnija.

Nakon sunčanog četvrtka očekuje nas oblačniji i vjetrovitiji dani. Očekuje se povremena kiša, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i obilniji.

- Četvrtak je bio posljednji ovotjedni diljem Hrvatske pretežno sunčan dan i toliko iznadprosječno topao. Od petka do ponedjeljka bit će oblačnije i vjetrovitije, uz povremenu kišu, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i obilniji, prognozira Zoran Vakula.

Prema prognozi HRT-a u nedjelju i ponedjeljak mjestimice može padati i snijeg. Od utorka će biti ponovno stabilnije i većinom suho.

Jutra će do subote biti toplija nego u četvrtak, zatim hladnija. Napominju da se prognoze prate te da se osjetljivo bilje prilagođava i zaštiti 'na vrlo vjerojatnu jutarnju hladnoću na kopnu u utorak, kada čak postoji mogućnost mjestimična slaba mraza pri tlu'.

- Najviša dnevna temperatura zraka bit će u padu, manje u petak, a znatnije u mnogim krajevima za vikend, pa će poslijepodneva u nedjelju i ponedjeljak ponegdje na kopnu biti hladna kao malo kada u te dane svibnja. Od utorka pak ponovno toplije... - stoji u prognozi.

- U iduća tri dana na kopnu još oblačnije i kišovitije, tijekom vikenda i uz izraženiju oborinu, a u subotu i uz veću vjerojatnost grmljavine. Uz zahladnjenje u nedjelju i ponedjeljak u gorju će biti i susnježice i snijega, osobito u višim predjelima. U nedjelju će zapuhati većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u istočnim krajevima sjeverozapadni. Temperatura će biti u padu, osobito u središnjim i gorskim predjelima. U utorak i srijedu sunčanije i danju toplije, ali uz relativno hladna jutra.

I na Jadranu hladnije, posebice na sjevernom dijelu, te će do ponedjeljka biti promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova i grmljavinom. Tijekom vikenda će biti i obilnije kiše. Umjereno i jako jugo, u nedjelju će na sjevernom Jadranu okrenuti na jaku do olujnu buru, a u ponedjeljak na sjeverni vjetar. Od utorka sunčanije i toplije uz sjeverozapadnjak, a u četvrtak i jugo - prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing., iz DHMZ-a.

Komentara 2

IH
iron.hide.54966
21:18 02.05.2019.

U hrvatskoj više ništa neće biti isto.

PR
prajdali100
22:16 02.05.2019.

Kako ono pjevaju, snijeg pade na behar na voće....tako nekako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije