Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okupilo se 18.000 ljudi

Policija u Berlinu prekinula prosvjed protivnika mjera protiv covida-19

Protest against Corona measures Berlin
Foto: Paul Zinken/DPA/PIXSELL
1/9
29.08.2020.
u 14:10

Policija je objavila da će prosvjed biti toleriran jedino ako se sudionici budu pridržavali pravila o razmaku i nošenju zaštitnih maski što međutim nije bio slučaj.

Policija u Berlinu naredila je prekid prosvjeda protivnika mjera protiv pandemije koronavirusa zbog nepridržavanja pravila o nošenju maski i održavanja razmaka, priopćila je policija u subotu preko Twittera.

"Nažalost nam ne preostaje ništa drugo: organizatorima prosvjeda smo priopćili odluku o prekidu prosvjeda jer dosadašnja upozorenja nisu urodila pridržavanjem uvjeta za održavanje prosvjeda", priopćila je policija preko Twittera.

Nakon što je sud ukinuo zabranu prosvjeda protivnika mjera protiv širenja pandemija koronavirusa što ga je prije nekoliko dana izdao grad Berlin, policija je objavila da će prosvjed biti toleriran jedino ako se sudionici budu pridržavali pravila o razmaku i nošenju zaštitnih maski što međutim nije bio slučaj.

"Pravilo o održavanju razmaka, usprkos višestrukom zahtjevu preko razglasa, nije poštivano", stoji u priopćenju.

29 August 2020, Berlin: A group of women is walking in the Friedrichstraße during a demonstration against the Corona measures. Photo: Paul Zinken/dpa /DPA/PIXSELL
Foto: Paul Zinken/DPA/PIXSELL

Prije toga je policija broj sudionika procijenila na oko 18.000.

Na prosvjed je pozvala inicijativa "Queerdenken 711" iz Stuttgarta ali i desno-populistička Alternativa za Njemačku (AfD).

Prosvjednici su u Berlin počeli stizati od ranog jutra a u koloni su se mogle vidjeti mnogobrojne zastave Rusije, Njemačke ali i zastave Njemačkog carstva.

Prosvjednici su tražili odlazak kancelarke Angele Merkel i ukidanje svih mjera borbe protiv koronavirusa a nosili su i transparente s članovima njemačke vlade u zatvoreničkim odorama.

Mediji javljaju o "miješanoj publici" među prosvjednicima: od čitavih obitelji do pripadnika ekstremne desnice.

29 August 2020, Berlin: Participants gather behind police officers for a demonstration against the Corona measures. Photo: Kay Nietfeld/dpa /DPA/PIXSELL
Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL

Među prosvjednike protiv mjera borbe protiv širenja zaraze dosad su se ubacivali pripadnici krajnje desnice i tzv. Građana Reicha, pri čemu se radi o grupacijama koje negiraju postojanje SR Njemačke.

Za poslijepodne su najavljeni i protuprosvjedi ali je nakon zabrane glavnog okupljanja pred Brandenburškim vratima upitno njihovo održavanje.

Komentara 15

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
14:29 29.08.2020.

Diktatura!

DU
Deleted user
14:56 29.08.2020.

Ovo je vrhunac kretenizma od vladajučih. Prosvjed je protiv mjera a oni prekidaju prosvjed jer se ne pridržavaju mjera. Može li gluplje od ovog ??.

AP
ante_pustinjak
14:25 29.08.2020.

koja bijeda i sramota hininih izvjestitelja! govore o 18.000 a njemački alternativni mediji govore o nekoliko milijuna sudionika! policija je opkolila sudionike demonstracija i zaljeva ih vodenim topovima. vjerojatno će biti mrtvih i ranjenih kad izbije panika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije