Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVLAČILI MILIJUNE

Nakon suca, iz Remetinca pušteni i njegova suradnica te stečajni upravitelji

Zagreb: Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
17.03.2021.
u 16:30

Istražni zatvor proteklih dana ukinut je njegovoj bliskoj suradnici Aleksandri Mažić te stečajnim upraviteljima ocu i kćeri Branku i Ivi Petanjek

Nakon Mihaela Kovačića, suca Trgovačkog suda u Zagrebu, koji je polovinom veljače s još 12 osoba uhićen zbog sumnje da je godinama iz stečajnih masa  izvlačio milijune te je zbog toga bio kratko pritvoren, prije no što je pušten da se brani sa slobode, iz Remetinca su izašli i neki njegovi suosumnjičenici.

Istražni zatvor proteklih dana ukinut je njegovoj bliskoj suradnici Aleksandri Mažić te stečajnim upraviteljima ocu i kćeri Branku i Ivi  Petanjek. A to vjerojatno znači da su i oni iznijeli obrane te priznali za što ih  se sumnjiči. Kako su još ranije nakon ispitivanja u USKOK-u pušteni i ostali osumnjičenici, to znači da će se u nastavku  postupka svi braniti sa slobode.

Kovačića i ostale, među kojima su njegova supruga, sin, šogor te nećak USKOK sumnjiči za izvlačenje oko 30 milijuna kuna iz stečajnih masa tvrtki čije je stečajeve Kovačić vodio. To se događalo godinama, a Kovačić je u svojoj obrani pred USKOK-om priznao  da je godinama izvlačio novac iz stečajeva koje je vodio, te je tim novcem kupovao nekretnine, automobile, išao na putovanja.

Tvrdio je i da se pola toga ne sjeća jer je bio pijan. Brani se da to što je on radio, rade i drugi, a istražiteljima je predbacio i da im je drugo trebalo da ga otkriju.  

 

>>Pogledajte i ovaj video: Mamiću potvrđena presuda, ali ne ide u zatvor

 

Komentara 5

GE
geler203
16:56 17.03.2021.

Ma to nije ništa. Imali smo samo jednog Branka Kolopera. Sitnica. Vratite se na posao i nastavite krasti i unesrećujte poštene privatnike dalje.

DU
Deleted user
16:32 17.03.2021.

nije fer da uvazena gospoda budu u zatvoru pa tko ce raditi njihove odgovorne poslove...kmeti...

KO
Kokoiduhovi
17:20 17.03.2021.

Dok bude "puvalo" bit će nama svega...reče jedna u nizu od "uspješnih, vještih i snalažljivih" iz vladajuće stranke i žetončića. Čemu suđenja kada nam tako svaki puta lupite flisku (šamar - ako netko ne zna)? Koga vi zapravo za.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije