Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vratili se za stol

Nakon što su im sve vijesti i računi bili blokirani, Australija i Facebook nastavljaju pregovore

Facebook
Borna Filic/PIXSELL
20.02.2021.
u 07:36

Nagla odluka Facebooka kojoj je onemogućio Australcima dijeljenje vijesti na toj stranici te skidanje kako domaćih tako i stranih informacijskih servisa za posljedicu je imao i brisanje nekoliko vladinih računa zbog čega je ta tvrtka na sebe navukla bijes.

Australski premijer Scott Morrison izjavio je u subotu kako se tehnološki gigant Facebook vratio za pregovarački stol nakon što je ranije ovoga tjedna blokirao vijesti na svojoj stranici u toj zemlji.

Nagla odluka Facebooka kojoj je onemogućio Australcima dijeljenje vijesti na toj stranici te skidanje kako domaćih tako i stranih informacijskih servisa za posljedicu je imao i brisanje nekoliko vladinih računa zbog čega je ta tvrtka na sebe navukla bijes.

"Facebook nas je uvjetno ponovno prihvatio za prijatelja. Ono što mene veseli jest činjenica da se Facebook vratio za stol", kazao je Morrison na subotnjoj konferenciji za medije.

Facebook je službeno objavio kako nije promijenio svoj stav kojim se protivi zakonskoj odredbi prema kojoj društvene mreže moraju plaćati za poveznice koje nude za dijeljenje vijesti. Australija je prva zemlja koja je uvela takvu odredbu, a istu mogućnost je najavila i Kanada.

Australski rizničar Josh Frydenberg u petak je izjavio kako je po tom pitanju razgovarao s izvršnim predsjednikom Facebooka Markom Zuckerbergom te kako se očekuju daljnji razgovori tijekom vikenda.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
08:30 20.02.2021.

U Hrvatskoj vlasti potiču cenzuru,a mediji bezpogovorno izvršavaju naloge HDZovog agitprop odelenja.

Avatar Crnazemlja
Crnazemlja
08:51 20.02.2021.

Teško cete od židova nešto naplatit. Gramzivost i laž su im u genima...

ZA
Zapadnjak
13:01 20.02.2021.

Otimacina nazalost cesto viđana kroz povijest... neki ljudi su toliko navikli zivjeti u lancima i s pohlepnim rukama politicara u dzepovima da ne mogu ni zamisliti zivot bez istih i jedinu im srecu predstavlja kad misle da misle da drzava cerupa nekog vise nego njih, pa sad uzivaju u otimacini od facebooka i googlea...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije