Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poginuo vozač

Nakon što se kamion zabio u kuću, traže ponovnu zabranu prometa

Foto: Grad Mursko Središće
1/3
07.12.2019.
u 15:29

Inače, zabrana prometovanja za kamione teže od 7,5 tona već je bila ove godine na snazi, no zbog pritisaka prijevoznika i mjera koja je uvela Slovenija, početkom rujna pravilnik je stavljen van snage. Mjesečno kroz grad prođe do 10.000 kamiona.

Ljudi koji žive u toj kući samo pukim slučajem nisu nastradali. Mogli su sjediti za obiteljskim stolom pri ručku i nastradati, a da ne bi ni znali što ih je snašlo. Cijela obitelj! -  kaže gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak nakon prometne nesreće u kojoj je poginuo 57-godišnji vozač iz Štefanca koji se kamionom zaletio u obiteljsku kuću.

Tragova kočenja nema, pa se pretpostavlja da mu je pozlilo. Najoštećenija je kuhinja. Grad, napominje Srpak, preuzima sve daljnje aktivnosti oko obnove kuće. Obitelji je dodijeljena jednokratna pomoć i smještena je kod rodbine. Nesreća je skrenula pozornost na dugogodišnje zahtjeve Grada da se izgradi zaobilaznica i da se promet sa središta grada preusmjeri na nju. No, za to će trebati još par godina, a sad je jedino rješenje da se ponovno uvede zabrana za vozila težine veće od 7,5 tona, s time da se od te zabrane izuzmu lokalni prijevoznici. Takav zahtjev je u ime građana poslao ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću.

Foto: Grad Mursko Središće

- Razumijemo prijevoznike i smatramo da imaju pravo na brzo, efikasno i sigurno prometovanje, a to im se ovim pravcem može omogućiti isključivo zaobilaznicom. Za sve građane koji žive uz cestu D-209, za djecu, bicikliste, za sigurnost imovine i nezagađenje tražimo da se promet koji tu ne mora ići makne. I to odmah! - ističe Srpak. Inače, zabrana prometovanja za kamione teže od 7,5 tona već je bila ove godine na snazi, no zbog pritisaka prijevoznika i mjera koja je uvela Slovenija, početkom rujna pravilnik je stavljen van snage. Mjesečno kroz grad prođe do 10.000 kamiona. 

Ključne riječi

Komentara 3

BB
Bruno_Bear1
16:35 07.12.2019.

Treba zabraniti svako prometovanje po ulici sramotnog naziva.

LA
lazovcina
15:54 07.12.2019.

Kamion 12-ton, juri kao avion, ooopaaa, kao aviooon....

AI
Ante III
10:11 08.12.2019.

V Medimurju se delaju samo zaobilaznice do shoping centra. Nogostupi Tak da imas osjecaj dok se vozis z beciklinom da si u barci na moru. I prilazne ceste za mrtve poduzetnicke zone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije