Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ
Povratak na članak

Nakon smrti Aleksandra, s kraljicom Marijom Karađorđević razgovarala je na hrvatskom, a njezinu sinu preporučila ‘Šegrta Hlapića’

U Zagrebu se sastajala sa samom zagrebačkom elitom – grofovima, slikarima, glumcima, profesorima, znanstvenicima i liječnicima.

Komentari 4

DU
Deleted user
08:35 11.03.2020.

Nesporno je da da su razgovori vođeni, tada su bile takve društvene prilike.Treba ipak znati da se lukavom promidžbom"bratstva" Slavena kao plemenite ideje, jasno provlači i perfidno nameće činjenica tko je bio Kralj ili Kraljica i to zamotano u celofann "dobrih i uzvišenih" jednostavnih ljudi. Prefrigano stvaranje slike "lijepih" bratskih vremena, već duže vrijeme mediji uz nečiju"nevidljivu ruku", (zastupljeni u "regiji",a izlaze i kod nas kontinuirano), forsiraju vrlo lukavo i vrlo suptilno. Treba samo pogledati učestalo, ("nevidljivom rukom" gurano) gostovanje njihovih pjevača i glumaca. Naravno da je ideja Jugoslavestva plemenita, uostalom to je ideja hrvatskih velikana, no recimo ok možemo opet zajedno, ali glavni grad neka bude Zagreb, a Kraljica i Kralj Hrvati i pogledajte reakcije. Tada će vam sve biti potpuno jasno.

VL
HB
HBPM33
05:49 11.03.2020.

Ovakvih clanaka nema niti na jednom srpskom portalu. Mislim da je cilj, ma koliko ovo delovalo kao topla ljuska prica iz proslog veka, iziritirati prosecnog hrvatskog citatelja, a kome to u udednistvu cini zadovoljstvo, nije mi jasno

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.