Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martinje

Nakon šetnje vinogradima i šumama plesalo se i pjevalo uz mlado vino

Martinje u Kutjevu
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
1/13
10.11.2013.
u 18:45

Veseloj atmosferi osim vina pridonijeli su i brojni KUD-ovi iz Grabarja, Bekteža, Bjeliševca, Cernika, Velike i Jakšića, a nastupio je TS kutjevačke osnovne škole.

I ovogodišnje Martinje u Kutjevu koje s ponosom nosi naziv vinske prijestolnice Hrvata okupilo je brojne ljubitelje vinske kapljice, ali i oko dvije tisuće planinara. Oni su stigli iz 60-ak planinarskih društava iz cijele Hrvatske, te susjedne Srbije, Bosne i  Hercegovine, Mađarske i Slovenije kako bi dio dana uživali u planinarenju vinogradima i Krndijom, a zatim u mladom vinu, slavonskim delicijama i tamburašima.

- Ovo mi je drugi put da sam ovdje. Prošle godine je bilo prelijepo pa sam ove godine nagovorila neke i koji nisu planinari da pođu s nama. Sve mi se ovdje dojmilo, od ljudi, gostoprimstva, prirode do vina – kazala nam je oduševljena Senada Osmanović iz Odžaka koja je došla zajedno sa svojim planinarskim društvom Lipa te s planinarima iz Bijeljine iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Druženje planinara počelo je još u subotu na Trgu graševine gdje se uz prigodan program zapalila vatra na kojoj se počeo peći vol. Nakon vesele večeri i današnjeg buđenja uz puhačku glazbu planinari su u dopodnevnim satima krenuli obilježenim stazama u šetnju. Nakon povratka slijedila je okrjepa te ceremonija krštenja mošta koju je obavio vinski biskup Boris Benčić dok je kum bio načelnik Gradačca Edis Dervišagić.

Veseloj atmosferi osim vina pridonijeli su i brojni KUD-ovi iz Grabarja, Bekteža, Bjeliševca, Cernika, Velike i Jakšića, a nastupio je TS kutjevačke osnovne škole. Zapjevali su tamburaški sastavi Žuta dunja i Marko Kraljević, Pozegana, Veličke legende, Garavuše, Prijatelji i Šima Jovanovac.

>>Policija upozorava: Pijanim vozačima prijeti 15 tisuća kuna kazne!

Ključne riječi

Komentara 1

AM
ameris
19:03 10.11.2013.

Nikada nisam vidio grozniju i degutantniju " promociju "! Slavonije od ove fotografije ! Jeza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije