Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Erdogan potvrdio

Nakon sestre, Turska uhvatila i Baghdadijevu suprugu u Siriji

Recep Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.11.2019.
u 15:59

Islamska država objavila je da je izabrala Baghdadijeva nasljednika, a to je Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi, o kojemu su istragu počele Sjedinjene Države kako bi utvrdile njegovo podrijetlo i dosadašnje djelovanje.

Turska je u Siriji uhvatila suprugu Abua Bakra al-Baghdadija, rekao je predsjednik Recep Tayyip Erdogan u srijedu, tjedan dana pošto je bivši vođa džihadističke skupine Islamske države počinio samoubojstvo tijekom napada američkih specijalnih snaga.

"Sjedinjene Države rekle su da se Baghdadi ubio u tunelu.  Na tome su izgradili komunikacijsku kampanju", rekao je Erdogan.

"Ali ovdje prvi put objavljujem: Uhvatili smo njegovu suprugu i nismo poput njih od toga napravili spektakl. Jednako tako uhvatili smo njegovu sestru i šogora u Siriji", rekao je Erdogan na sveučilištu u Ankari. 

O tome turski predsjednik nije iznio pojedinosti.

Viši turski dužnosnik rekao je ranije ovaj tjedan da je Turska uhvatila Baghdadijevu sestru, njezina supruga i snahu te se nada od njih dobiti više podataka o Islamskoj državi.

Baghdadi, irački džihadist koji se proglasio "kalifom" svih muslimana kao vođa Islamske države, ubijen je u akciji američkih specijalnih snaga na sjeverozapadu Sirije, objavio je u nedjelju američki predsjednik Donald Trump.

Islamska država objavila je da je izabrala Baghdadijeva nasljednika, a to je Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi, o kojemu su istragu počele Sjedinjene Države kako bi utvrdile njegovo podrijetlo i dosadašnje djelovanje.

Prošli tjedan američki državni tajnik Mike Pompeo rekao je da su dvije Baghdadijeve supruge poginule kada i on u vrijeme napada prošli mjesec.  IS je potvrdio da je ubijen i Bagdadijev glasnogovornik, njegova desna ruka Abu al-Hasan al-Muhajir.

Baghdadi je stradao u Idlibu. Počinio je samoubojstvo detoniravši prsluk s eksplozivom u tunelu. Pri tome je ubio svoje troje djece.

Komentara 3

TE
TEUTA
16:53 06.11.2019.

Pa on ima nekoliko zena i Bog zna koliko djece. Vi ste djelovali zajedno, pa noje ti tesko da ih uhvatis

LA
lazovcino
16:13 06.11.2019.

Lazu cim zinu, al bagdadi je mossadov covjek ima na vratu tetoviranu davidovu zvjezdu, ako je itko likvidiran onda je to samo dvojnik, ali taj tip je samo penzionisan i smaknud dalje od javnosti.

TO
Toni66
16:38 06.11.2019.

"Ali ovdje prvi put objavljujem: Uhvatili smo njegovu suprugu i nismo poput njih od toga napravili spektakl. Jednako tako uhvatili smo njegovu sestru i šogora u Siriji", rekao je Erdogan na sveučilištu u Ankari. a ne ono sa 30 kmm odstojanja i sa 5 letjelica i raketama da smo sigurni da nas neće ozlijediti ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije