Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNO DOČEKALI!

Nakon sedam tjedana napuljski pizzajoli ponovno zapalili peći na drva

Pizza
Foto: Reuters/PIXSELL
29.04.2020.
u 09:03

Zatvaranje pizzerija bilo je posebno bolno za stanovnike Napulja, grada koji slovi kao rodno mjesto pizze, jela što ga je UNESCO uvrstio na popis svjetske nematerijalne baštine.

Napulj bez pizze je nezamisliv, no unatoč tomu već nekoliko tjedana zaredom stanovnici toga talijanskog grada morali su izdržati u karanteni bez omiljenog im obroka.

U ponedjeljak su, nakon otprilike sedam tjedana strogih mjera ograničenja izlazaka i okupljanja na otvorenom pizzajoli konačno dobili dopuštenje da ponovno zapale svoje peći na drva, premda samo za isporuku.

Zatvaranje pizzerija bilo je posebno bolno za stanovnike Napulja, grada koji slovi kao rodno mjesto pizze, jela što ga je UNESCO uvrstio na popis svjetske nematerijalne baštine.

"Povratak pizzajola na radna mjesta važan je psihološki čimbenik za nas. No dopuštenje za isporuku pizza financijski nam baš i ne ide na ruku", kaže predsjednik Napuljske udruge pizzajola, Antonio Pace.

Od 500 gradskih pizzerija, u ponedjeljak ih se otvorilo oko dvjestotinjak.

"Nadamo se da će ljudi uskoro početi dolaziti po pizze. Zašto je normalno čekati u redu ispred supermarketa, a ne i ispred pizzerije? Čak ni u ratno doba peći za pizzu na drva nisu bile hladne puna dva mjeseca", kazao je gradonačelnik Napulja Luigi de Magistris.

Vlada u Rimu ranije je najavila da će se restorani i barovi u Italiji ponovno otvoriti tek u lipnju, zbog čega vlasnici pizzerija dodatno strahuju od financijske propasti. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

NE
nemanatrag
10:50 29.04.2020.

Najbolja pizza na svijetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije