Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nakon sedam dana gladovanja, prekinut štrajk u Salonitu

radnici salonita
Leonard Ninčević/VLM
21.09.2009.
u 17:08

- Konačno imamo razloga za osmijeh! - reakcija je Joze Marića, regionalnog povjerenika HUS-a koji je s osmoricom radnika Salonita od prvog dana u štrajku.

Prekinut je štrajk u Salonitu! Vlada je udovoljila svim zahtjevima štrajkača pa su devetorica radnika, nakon punih sedam dana gladovanja, prekinuli štrajk.

- Konačno imamo razloga za osmijeh! - reakcija je Joze Marića, regionalnog povjerenika HUS-a koji je s osmoricom radnika Salonita od prvog dana u štrajku.

Iako su im još oko 14 sati iz Zagreba stigle informacije o sastanku u Vladi na kojemu je udovoljeno njihovim zahtjevima, nisu htjeli prekidati štrajk dok im Jadranka Kosor, predsjednica Vlade ne pošalje jamstvo kako će sve dogovoreno biti ispunjeno.

- Ovo je dokaz da smo bili u pravu tražeći ne samo produljenje ugovora o radu i nastavak sanacije azbesta, već i pravedne mirovine i otpremnine. Zar smo trebali sedam dana sjediti u Salonitu gladni?! - pita se jedan od štrajkača Marko Mikačić.

Jučer je izgladnjelim, bolesnim i izmučenim štrajkačima podršku dala Marijana Petir, predsjednica Saborskog odbora za okoliš koja ih je posjetila u Salonitu.

Oko 16 sati, kada se očekivalo da će stići premijerkin faks, pred tvornicom se okupio velik broj radnika.

Dolazak Lenka Jukića, koji je započeo štrajk, ali je prije tri dana s visokom temperaturom završio u bolnici, popraćen je pljeskom.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Azriel
Azriel
23:38 21.09.2009.

osvetnik, vjerovatno je, ali to sad nije bitno... ima puno istine u njegovom komentaru... trebaju podići tužbu protiv države za odštetu za izgubljeno zdravlje, to je prvo. A drugo vidim da su odustali od sanacije azbesta, jer time je bio prekršen zakon o zbrinjavanju opasnog otpada. Duga priča......

PR
Protivcenzure
02:29 22.09.2009.

u ovoj zemlji moraš doći do ruba smrti da bi se čuo tvoj glas. bravo vlada!

PU
pinjuhda_urednik
19:29 21.09.2009.

7/138 sramota,ali eto uspjeli su

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije