Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Papin izaslanik

Nakon Sarajeva, mons. Hoser za nekoliko dana u Međugorju

Posebni izaslanik pape Franje za Međugorje, nadbiskup varšavsko-praški mons. Henryk Hoser
Foto: Przemysław Jahr / Wikimedia Commons
29.03.2017.
u 07:00

Mons. Henryk Hoser susreo se s apostolskim nuncijem Luigijem Pezzutom, Vinkom Puljićem, Ratkom Perićem i Miljenkom Štekom

Posebni izaslanik pape Franje za Međugorje, nadbiskup varšavsko-praški mons. Henryk Hoser stigao je, kao što je bilo i najavljeno, u Sarajevo u ponedjeljak na večer. Mons. Hoser u Sarajevu susreo se jučer s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini Luigijem Pezzutom, no iz nuncijature nije bilo više informacija o Hoserovu boravku u Sarajevu.

Iz neslužbenih izvora moglo se doznati da se susreo s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, mostarsko-duvanjskim biskupom Ratkom Perićem i provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenkom Štekom.

Također, prema neslužbenim najavama, mons. Hoser trebao bi se u Sarajevu zadržati samo nekoliko dana i uputiti prema Međugorju, gdje će mu fratri ponuditi smještaj u njihovoj župnoj kući, odnosno u starom župnom dvoru.

Hoser dolazi u Međugorje u pastoralnu ispomoć i njegov stav prema Međugorju izričito je pozitivan.

>> Međugorje je veliki potencijal za evangelizaciju i obnovu vjere

>> Hoserov dolazak prvi korak k Međugorju kao svetištu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije