Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dubrovnik

Nakon prosvjeda postignut dogovor o miniranju na gradilištu dubrovačke Zračne luke

Zračna luka Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/3
28.06.2018.
u 15:45

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić istaknuo je kako je sastanak bio vrlo koristan, a svi sudionici iznijeli su svoja mišljenja prema kojima će se iznaći kompromisno rješenje na zadovoljstvo svih

Nakon što su u srijedu popodne mještani Močića u Konavlima prosvjedovali zbog miniranja na gradilištu dubrovačke Zračne luke, za koje tvrde da im čini štetu na kućama, u četvrtak ujutro na sastanku predstavnika mještana, Općine Konavle, investitora Zračne luke Dubrovnik i izvođača radova postignut je dogovor da se miniranje nastavi smanjenim intenzitetom.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić izjavio je kako mještani Močića u Zračnoj luci traže partnera. “Razumijemo stav Zračne luke da je riječ o velikom ulaganju i znamo da je Zračna luka od izuzetnog značaja za općinu i jug Hrvatske. Ali treba poštovati stanovnike mjesta u susjedstvu. Ne može se nauštrb razvoja žrtvovati stanovnike, zbog kojih se zračna luka gradi”, rekao je Lasić. 

Dodao je kako će se do kraja radova svakog tjedna održavati koordinacija svih uključenih. “Obećano je da više neće biti tako intenzivnog miniranja kao dosad, a prije današnjeg nastavka miniranja izvođač će obići sve kuće u mjestu i evidentirati eventualnu štetu”, rekao je Lasić.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić istaknuo je kako je sastanak bio vrlo koristan, a svi sudionici iznijeli su svoja mišljenja prema kojima će se iznaći kompromisno rješenje na zadovoljstvo svih.

“To neće biti jednostavno, ali sastajat ćemo se barem jednom tjedno. Projekt treba dovršiti, ali je potrebna međusobna komunikacija. Vrhunac je sezone i mora se voditi računa o redu i radu, ali je u interesu Republike Hrvatske i Europske unije da se projekt, koji je trenutno najveći takav u državi, završi na najbolji način, kako bi bio ogledan primjer svima drugima”, smatra Luetić.

Dodao je kako je izvođač spreman nadoknaditi eventualnu štetu na objektima zbog miniranja, ako se ona utvrdi. “Projekt je iznimno značajan jer je riječ o 155 milijuna eura sredstava Europske unije. Korist projekta je višestruka, pa i za stanovnike oko Zračne luke. Zračna luka je uvijek bila motor razvoja juga Hrvatske”, zaključio je Luetić.

Mještani Močića, koji već duže vrijeme žive s detonacijama s gradilišta dubrovačke Zračne luke, u srijedu popodne su prosvjedom iskazali nezadovoljstvo, ističući kako im miniranje izaziva štetu na kućama. Intervenirala je i policija, a mještanima je podršku dao načelnik općine Božo Lasić.

U Dubrovniku novi slučajevi zaraze ospicama

Zračna luka Dubrovnik
1/7
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije