Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednogodišnja stanka

Nakon prekida školovanja zbog borbe protiv klimatskih promjena, Greta Thunberg vratila se u školu

Greta Thunberg
Foto: Twitter
1/3
25.08.2020.
u 10:25

Tijekom proteklih godinu dana Thunberg je razgovarala s klimatskim aktivistima diljem Europe i Amerike te je bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir

Mlada švedska klimatska aktivistkinja Greta Thunberg u ponedjeljak je putem Twittera izvijestila da se, nakon godinu dana stanke, ponovno vraća u školske klupe. 

Svojim je sljedbenicima poručila da je jednogodišnja stanka u njezinu školovanju završila te da je sjajan osećaj ponovo se vratiti u školu.

U lipnju 2019. godine objavila je da prekida školovanje kako bi se tijekom 2019. i 2020. posvetila borbi protiv klimatskih promjena.  

Prošli se tjedan u Berlinu sastala s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel od koje je zatražila preuzimanje vodstva u globalnoj borbi protiv klimatskih promjena.

"Na njoj je velika odgovornost, ali ima velike izglede da preuzime ulogu vodeće osobe u borbi protiv klimatskih promjena", rekla je Thunberg nakon razgovora s kancelarkom. 

U petak je u Berlinu sudjelovala u prosvjedu posvećenom borbi za očuvanje životne sredine, pridržavajući se pritom propisanih mjera fizičke distance.

Tijekom proteklih godinu dana Thunberg je razgovarala s klimatskim aktivistima diljem Europe i Amerike te je bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir.

Prethodno je pokrenula globalni pokret nastojeći skrenuti pozornost svijeta na klimatske promjene. Zbog toga je svakog petka izostajala s nastave, a svoj prvi štrajk organizirala je u kolovozu 2018. godine.

Komentara 5

RE
reborn
11:15 25.08.2020.

Umjesto spašavanja svijeta, Greta je odlučila ipak prvo malo učiti o tome što je svijet, kako funkcionira, te od koga bi ga točno trebalo spašavati... First things first.

FA
fajlpz
10:48 25.08.2020.

Ajde napokon da radi ono što je primjereno za njezine godine.

BF
bf22
17:28 25.08.2020.

Koga briga....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije