Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zarobljeni u kućama

Nakon poplava pošast preplavila grad: Nikad nismo doživjeli ništa slično

Townsville
Foto: REUTERS
1/9
04.02.2019.
u 12:11

Premijerka Queenslanda Annastacia Palaszczuk u ponedjeljak je kazala da su tijekom naporne noći svi bili na nogama

Ulice predgrađa sjeveroistočnoga australskog grada Townsvillea, nedavno pogođenog rekordnim padalinama i posljedično obilnim poplavama, osim vodenih bujica preplavili su krokodili i zmije.

Vlasti su u nedjelju bile prisiljene otvoriti ustave na brani rijeke Ross, čiji je kapacitet trostruko premašen. Ondje je poplavljeno više četvrti, a poplavom je ugroženo oko 20.000 domaćinstava.

Stanovnici na društvenim mrežama postavljaju fotografije krokodila i zmija koje plivaju ili plutaju poplavljenim dijelovima grada.

Napori zaposlenika svih hitnih službi dosegnuli su granicu. Glasnogovornik vatrogasne i spasilačke službe Queenslanda kazao je da su njegovi kolege do ponedjeljaka ujutro po mjesnom vremenu u zadnja 24 sata dobili 1000 poziva upomoć.

Australski meteorološki zavod izvijestio je da se prognozira nastavak padalina te da bi u nekim područjima moglo pasti i 300 milimetara.

Premijerka Queenslanda Annastacia Palaszczuk u ponedjeljak je kazala da su tijekom čitave naporne noći svi bili na nogama. Dodala je da je više od 200 ljudi ostalo zarobljeno u svojim domovima, a oko 900 ih je u prevezeno u evakuacijske centre.

"Ovo se događa jednom u stoljeću. Mogu reći da je ovo događaj bez presedana. Nikada nismo doživjeli ništa slično u Townsvilleu", rekla je za Channel Nine, dodavši da oborine i poplave još nisu dosegnule vrhunac. Strahuje da bi obilne padaline mogle prerasti u opasni ciklon.

Škole, tvrtke i zračna luka u Townsvilleu, koja je glavni ulaz na područje Velikoga koraljnog grebena, u ponedjeljak su bile zatvorene.

>> Pogledajte pitona kojeg su pronašli australski hvatači zmija

Ključne riječi

Komentara 3

NE
Nepokolebljiv
14:23 04.02.2019.

Poslije kise krokodili i zmijurde rastu k'o salata!

Avatar nekakav
nekakav
14:54 04.02.2019.

sad je doba za kolinje... fini mladi krokodili sa roštilja, uz mladi luk, nema boljeg. zmije na žaru, ma milina!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije