Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenađujući zahtjev

Nakon početka sjednice Glavaš tražio izuzeće člana Vijeća

Branimir Glavaš
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
03.06.2016.
u 09:24

Svoj pomalo iznenađujući zahtjev Glavaš je objasnio činjenicom da je Tripalo svojevremeno bio u sudskom Vijeću koje je odbilo zahtjev Glavaševe obrane da se iz spiska kao nezakonit izdvoji dokaz njegove suoptuženice Gordane Getoš Mandić.

Branimir Glavaš, kojem je jučer na Vrhovnom sudu počela javna sjednica na kojoj se ponovno odlučuje o nepravomočnoj presudi za ratni zločin nad civilima u Osijeku, u nastavku sjednice danas je zatražio izuzeće člana sudskog vijeća suca DraženaTripala. 

Svoj pomalo iznenađujući zahtjev Glavaš je objasnio činjenicom da je Tripalo svojevremeno bio u sudskom Vijeću koje je odbilo zahtjev Glavaševe obrane da se iz spiska kao nezakonit izdvoji dokaz njegove suoptuženice Gordane Getoš Magdić. 

Njegov zahtjev proslijeđen je predsjedniku Vrhovnog suda Branku Horvatinu, a  hoće li o njemu bit odlučeno danas ili drugi tjedan te kako, znat će se se oko 10 sati kada će predsjednica petočlanog sudskog vijeća Ileana Vinja reći je li donijeta odluka.

Prihvati li sud Glavašev prijedlog birat će se novo vijeće.

>>'Ako presuda ponovo bude osuđujuća, podići ću ustavnu tužbu, a spreman sam ići i do suda u Strasbourgu'

Komentara 3

Avatar zong
zong
09:48 03.06.2016.

Ma bravo... na kraju će tražiti da se izdvoje svi koji ga smatraju krivim... Niti ne čudi onda što je na slobodi još uvijek!

ZV
Zvonko60
13:05 03.06.2016.

Prije će umrijeti nego bit i osuđen ,nažalost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije