Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stop dugovima Kopriv

Nakon Peveca, gradska tvrtka sada preuzima i poznati koprivnički pub

Pub Rooster
Marijan Sušenj/PIXSELL
02.06.2012.
u 12:29

Novi biznis - Dražen Jendrašinkin je dugovao za najam Trgu, koji se sad okreće i ugostiteljstvu

Nakon što se koprivničko poduzeće Trg d.o.o. nedavno bacilo u riskantan biznis s nekretninama kupivši zgradu trgovačkog centra Pevec na Radničkoj cesti za 27 milijuna kuna, a čije prostore na prvom natječaju nije nitko unajmio, sada će se okušati i u ugostiteljstvu. Točnije, vođenjem Rooster Puba u zgradi Doma mladih u Ulici Hrvatske državnosti.

Problemi u poslovanju

Taj prostor u stopostotnom je vlasništvu Grada Koprivnice kojim upravlja poduzeće Trg. Ono je, pak, još u rujnu 2004. godine restoran i caffe bar dao u zakup na deset godina obrtu “Jendra”, u vlasništvu Dražena Jendrašinkina, ali zbog nagomilanih dugova i problema u poslovanju unatrag dvije godine s njim je raskinut ugovor.

Direktorica Trga Martina Golčić nije željela precizirati o kojem iznosu se radilo, tek je istaknula da je raskid ugovora nastupio zato što je ukupno dugovanje dostiglo vrijednost koja je bila pokrivena instrumentima osiguranja potraživanja.

Drugim riječima, vrijednost pokretnina i prepoznatljivog inventara vrijednosno je zatvorilo dugovanje i oni su ostali sad u vlasništvu Trga. Direktorica ističe kako oni već imaju iskustva s vođenjem ugostiteljstva na bazenima Cerine i ovo će samo biti novi izazov.

– U Domu mladih održava se velik broj raznovrsnih programa. Sada kada će jedno poduzeće voditi cijeli objekt rezultat te simbioze trebao bi biti uspješan, kako za goste i posjetitelje, tako i za postojeće korisnike objekta - kazala je M. Golčić, koja uvjerava da su prije nego što su se odlučili preuzeti Rooster Pub napravili procjenu rizika i prilika.

“Jendra” bez komentara

–Nije popularno razmatrati najgore moguće scenarije, no i tu smo napravili skicu. Naši planovi sadrže i granicu mogućih negativnih pokazatelja - zaključila je.
Dražen Jendrašinkin nije želio komentirati propast svog obrta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije