Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pero ćosić:

'Nakon petnaest godina ponovo imamo plavi Pantovčak'

Pero Ćosić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
12.01.2015.
u 15:44

Ćosić se zahvalio svima koji su podržali Kolindu, ali i Josipovića

Čelnici stranaka koje djeluju na području Brodsko-posavske županije okupljene u Domoljubnu koaliciju na čelu s HDZ-om proslavili su danas u slavonskobrodskom hotelu Savus pobjedu Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima, te zahvali građanima koji su joj dali svoj glas.

- Kolinda Grabar Kitarović pobijedila je svog protukandidata Ivu Josipovića i u Brodsko-posavskoj županiji. Građani su odlučili da žele bolju Hrvatsku, izabrali su prvu hrvatsku predsjednicu i promjene, pa nakon petnaest godina konačno opet imamo plavi Pantovčak - istaknuo je Pero Ćosić, predsjednik Županijskog i Gradskog odbora HDZ-a Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskoga Broda.

- Veliko hvala članovima HDZ-a, koalicijskim partnerima i svima koji su podržali našu kandidatkinju, ali isto tako hvala i onima koji su podržali protukandidata Ivu Josipovića, jer je dobro izaći na izbore i sudjelovati u ovom festivalu demokracije. U Brodsko-posavskoj županiji Kolinda Grabar Kitarović osvojila je gotovo 45 tisuća glasova. Treća smo županija u Hrvatskoj po potpori gospođi Kitarović, a dobila je gotovo 60 posto glasova birača iz naše županije. Pobijedila je u oba grada, Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu, te u čak pet općina, općini Vrpolje, Sikirevci, Vrbje, Davor i Klakar gdje je ostvarila preko 75 posto glasova. Apsolutni rekorder je općina Vrpolje sa 77 posto glasova. U Gradu Slavonskom Brodu osvojila je 15 tisuća glasova ili 54 posto, što je iznad prosjeka Republike Hrvatske, pa Brod među velikim gradovima zauzima prvo mjesto - rekao je Ćosić.

Pobjedu Kolinde Grabar Kitarović pozdravili su i koalicijski partneri Davor Vlaović (HSS), Saša Šnajder (BUZ), Saša Kovačec (Hrast), Jakov Crnogorac (HD), Tomislav Vlajnić (HSP AS), te Ružica Vidaković (HSLS), koja je istaknula kako je iznimno zadovoljna što je napokon došlo vrijeme da na čelo Hrvatske stane uspješna i pouzdana žena.

>> Deutsche Welle: 'Politička senzacija' u Hrvatskoj

Komentara 12

MA
Marko1337
16:13 12.01.2015.

Sunce se nadvilo nad Hrvatskom, blagi vjetrovi nose zdravi zrak, a mrak, trulež, smrad odlazi sa partijom

DH
dalibor.hren
16:17 12.01.2015.

Zvijezde na nebu imaju plavi sjaj!

DU
Deleted user
16:06 12.01.2015.

Sve je to lijepo, krasno i fino, a i za hrvatsku budućnost presudno, ali ja kao osvjedočeni humanist kojemu su ljudi na prvom mjestu (kako li to samo zvuči "zoranistički") pitam se je li nova predsjednica svjesna prebolne činjenice da je zbog njezine pobjede četvero HNS-ovih ministarskih likova na pravdi Boga "popušilo" po 30.000 kuna doniravši ih za Josipovićevu kampanju. Zbog toga je valjda njihova "glavarica" Pusić dr. Veki sinoć pred kamerama i bila onako pakosna i jarosna, samo što nije pregrizla samu sebe i mikrofon ispred sebe. Tja, kaj se more, ona je "popušila" najviše, i to ne samo spomenutu lovu nego i položaj samozvane ministrice spoljnih poslova tzv. regiona. Sad kad je Josipović dr. Ivek neslavno sišao s vlasti, ni njoj ni njezinoj imenjakinji Teršelički, a ni drugim protuhrvatskim udrugarima ne piše se najbolje. Napokon. Ima Boga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije