Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danska

Nakon pet dana agonije uginuo nasukani kit

Stručnjak Thyge Jensen nije uspio spasiti ovog kita
AFP PHOTO
20.06.2010.
u 16:19

Kit je samo nemoćno ležao u 1,5 metara dubokoj vodi. Nemoćni su bili i vatrogasci čiji su posljednji napori da ga usmjere prema moru bili bezuspješni

Nekon višednevne drame i borbe za njegov život, Danci nisu uspjeli spasiti život kitu koji se nasukao u fjordu Vejle, javio je AFP. Kit, 15 metara dug i težak između 20 i 30 tona, nasukao se prije pet dana.

U petak se činilo da će uspjeti. Velikim naporima spasioca, stručnjaka, vatrogasaca, ali i njega samog, kit se uspio odsukati. Međutim, umjesto prema otvorenom moru, potpuno dezorjentiran i izmučen otplivao je u krivome smjeru, prema dnu fjorda. Plivao je oko 1,5 kilometar i to je bilo njegovo posljendje putovanje.

Dramu je do danas, kada je kit uginuo, pratilo tisuće Danaca. Kit je naprosto nemoćno ležao u 1,5 metara dubokoj vodi. Nemoćni su bili i vatrogasci čiji su posljednji napori da ga usmjere prema moru bili bezuspješni.

Inače, to je prvi kit koji se nasukao u Danskoj u posljednjih pola stoljeća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije