Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politička karijera

Nakon parlamentarnih izbora Luka Burilović odlazi iz Sladorane?

luka burilović
Goran Ferbezar/PIXSELL
10.01.2014.
u 15:43

Aktualni predsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca i prvi čovjek GHDZ-a Vinkovci, vrlo je izvjesno, bit će novi zastupnik u 8. sazivu Sabora.

Iako već osam godina vrlo uspješno vodi županjsku Sladoranu, koja je gospodarski zamašnjak krajnjeg istoka Hrvatske, predsjednik Uprave Luka Burilović odlučio je nakon sljedećih parlamentarnih izbora napustiti menadžerske vode i okruniti svoju dugogodišnju političku karijeru.

Aktualni predsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca i prvi čovjek GHDZ-a Vinkovci, vrlo je izvjesno, bit će novi zastupnik u 8. sazivu Sabora. Burilović, prema zvanju sveučilišni specijalist ekonomije s upisanim doktoratom, aktivan je član HDZ-a od 1990., obnašao je niz odgovornih dužnosti i dokazao se u svome radu. Procijenio je da je sada došlo vrijeme za stepenicu više u političkoj karijeri i odlazak u Sabor kao logičan slijed dugogodišnjeg angažmana u stranci. 

Prije dvije godine na mjestu predsjednika GO HDZ-a Vinkovaca zamijenio je Tomislava Čuljka, koji je postao politički tajnik HDZ-a, a na lokalnim izborima u svibnju prošle godine vodio je pobjedničku ekipu i nastavio kontinuitet HDZ-a na vlasti u Vinkovcima od prvih izbora. Koliko na saborski mandat najozbiljnije računa najbolje govori i to što je vlasnicima tvornice, potvrdio nam je,  već najavio svoj odlazak za parlamentarne izbore koji se trebaju održati za dvije godine. To znači da će u Sladorani, ako ne dođe do izvanrednih parlamentarnih izbora, odraditi još dvije kampanje prerade šećerne repe.

No, mjestu na listi HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji nadaju se mnogi. Nekima je glavni adut šesta pobjeda na lokalnim izborima za načelnička i gradonačelnička mjesta, no takvih dugovječnih lokalnih čelnika u najistočnijoj županiji ima čak pet, pa im to samo po sebi neće biti dovoljno. Već se sada sa sigurnošću može reći da će HDZ listu predvoditi najjači slavonski HDZ-ovac, aktualni potpredsjednik Sabora Tomislav Čuljak dok aktualnog župana Božu Galića, kažu dobro upućeni, ne zanima sabor već ministarsko mjesto.

>>Županjska Sladorana proizvest će 59.000 tona šećera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije