Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pljuskovi s grmljavinom

Nakon paklenih vrućina danas stiže nevrijeme

munja
Foto: Filip Brala/PIXSELL
08.07.2015.
u 10:15

U poslijepodnevnim satima, prema prognozi DHMZ-a, očekuje se postupno naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom uz osjetan pad temperature zraka koje će zahvatiti najprije unutrašnjost, a navečer i sjeverni Jadran

Nakon paklenih vrućina i koje su zahvatile Hrvatsku posljednjih dana i sunčanog vremena danas se u poslijepodnevnim satima, prema prognozi DHMZ-a, očekuje postupno naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom uz osjetan pad temperature zraka koje će zahvatiti najprije unutrašnjost, a navečer i sjeverni Jadran.

Lokalno je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme,osobito u sjeverozapadnim predjelima. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar koji će poslijepodne na kopnu okrenuti na sjeverni, mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom bi se trebala kretati između 33 i 38 °C, a gorju bi trebala biti malo niža, prognozira DHMZ.

Meteoalarm je za većinu Hrvatske danas zbog iznimno visokih temperatura izdao crveno upozorenje, a za zagrebačko, gospićko, karlovačko i riječko područje također je izdano narančasto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena odnosno lokalno se očekuju izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

U četvrtak će biti hladnije nego danas.

Na Jadranu će biti pretežno sunčano. U kopnenim predjelima djelomice sunčano, no još u noći i ujutro oblačnije, ponegdje uz malo kiše ili poneki pljusak. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena, na sjevernom dijelu mjestimice i jaka bura, a poslijepodne u Dalmaciji umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka trebala bi se kretati od 16 do 21, a na Jadranu od 21 do 25 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna trebala bi biti između 25 i 30, u Dalmaciji od 30 do 35 °C, javlja DHMZ.

>> Danas će sunce u Hrvatskoj biti najjače: evo što treba znati o zaštiti!

Komentara 1

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
11:06 08.07.2015.

Paklene vručine??????????''''

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije