Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog smrti žene tuži državu za bol i izgubljenu zaradu

Nakon pada helikoptera traži od države 800.000 kn odštete

26.11.2008.
u 18:13

VINKOVCI – Na Općinskom sudu u Vinkovcima danas je sutkinja Manda Križ sazvala prvo ročište po tužbi Zlatka Perišića protiv države u kojoj zbog smrti supruge Ljubice traži novčanu nadoknadu. Ljubica Perišić (41), medicinska sestra i pripadnica HV-a, poginula je početkom srpnja prošle godine u vukovarskoj vojarni 204. vukovarske brigade kada je na sanitetsko vozilo pao helikopter koji je vozio vojne časnike za pokopa vukovarskog heroja Marka Babića.

– Nezadovoljan sam početkom i tijekom ročišta jer čini se kao da se naš zahtjev za odštetom neće prihvatiti. Djeca i ja dobili smo po 220 000 kuna, što nam za duševne boli zakonski pripada, ali potražujem i naknadu za izgubljenu zaradu jer ne mogu više raditi ono što sam radio za Ljubina života – kaže Zlatko Perišić, koji je svirao u tamburaškom sastavu, i dodaje da se bori za novčanu nadoknadu kako bi mogao školovati i osigurati malodobnu djecu.

– Što će biti s njima ako se meni što dogodi? – kaže Perišić a njegova odvjetnica Tajana Babić kaže da su tužbu sročili u dva smjera. – Nadoknadu za duševne boli zbog smrti Ljubice i za izgubljenu zaradu a tu se za sada radi o 800 000 kuna. Bit ćemo uporni – kaže odvjetnica Babić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije