Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat za Prisavlje

Nakon otkaza, HRT ipak podnio i kaznenu prijavu protiv Jančića!

hrt
PIXSELL
27.04.2010.
u 20:30

Dok Popovac odbacuje insinuacije o revanšizmu svom protukandidatu, otpuštenom uredniku prijava – prvi glas.

Nakon gotovo dvomjesečne interne revizije i usporedne kriminalističke istrage utvrđeno je da je otpušteni urednik-koordinator emisije "Hrvatska uživo" Veljko Jančić ipak "zgriješio" mnogo više od prvobitne "optužbe" za 920 kuna manipulacija putnim nalozima, potvrđeno nam je s Prisavlja.

Oštetio kuću za 15.000 kn

Naime, nakon prve interne revizije (koja je metodom "slučajnog uzorka" obuhvatila samo šest putnih naloga) naručena je i druga, usmjerena isključivo na njegove lanjske putne naloge (njih ukupno 52), a koja je pokazala da je Jančić samo od 13. siječnja do 11. studenoga 2009. oštetio kuću za više od 15.000 kuna.

Prijava i zbog prijevare

– Točno je da je HRT kompletan materijal o "slučaju Jančić" predao PUZ-u na daljnje postupanje, a upravo smo podnijeli i kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog zloporabe službenog položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i prijevare – potvrdio nam je v.d. glavnog ravnatelja Josip Popovac. No o konkretnim dokazima odbio je govoriti jer je, kaže on, krim-istraga u tijeku.

– Istodobno, odbacujem insinuacije o bilo kakvom revanšizmu Jančiću kao mojem tzv. protukandidatu budući da je prva prijava protiv Jančića pokrenuta još lani početkom studenoga, kad ja ni izbliza nisam bio ni u kakvim kombinacijama za glavnog ravnatelja, kao uostalom ni gospodin Jančić. A što bi se dogodilo da se utvrdilo kako sam ja, za svoga kratkog v.d. mandata, imao sve te spoznaje i dokaze revizija o „slučaju Jančić", a da nisam ništa poduzeo? Tada bi vjerojatno i mene optužili da štitim kriminal na HRT-u, za račun „svoje kampanje" – zaključuje Popovac i dodaje:

– Nije tu riječ uopće ni o kakvom izdvojenom slučaju gospodina Jančića ili producenta Nedeljka Kaveljevića Ždere, koji je također dobio otkaz, ali se o tome, zanimljivo, ne govori i ne piše, već o cijeloj lepezi dobro znanih i neznanih imena koja su također istodobno pod povećalom revizije i krim-obrade, a koji će, nadamo se, uskoro završiti tamo gdje im je i mjesto.

Komentara 3

H9
H99
21:24 27.04.2010.

Tu jugoboljševičku i orjunašku utvrdu valja rasformirati i formirati stvarnu hrvatsku televiziju!

TU
tutle
21:28 27.04.2010.

koja tragikomična namještaljka

XN
xnet0822
22:31 27.04.2010.

Majo Jurković, a kad ćeš ti meni platiti odštetu koju sam pretrpio u razdoblju od 1996 - 2002 kad si od mene napravila majmuna, zbog toga što me ni ti ni tvoj suprug (Lazo Goluža) niste pozvali na snimanje u \"Kolo sreće\" kao natjecatelja - iako sam 3 puta bio na testiranju i prošao sam s najboljom ocjenom i tri puta sam bio na razgovoru s Golužom i još mi je obećao da će mi \"poslati opširan brzojav\" sa naputkom za pripremu pred natjecanje 2-3 tjedna prije početka snimanja, a od toga nije poslao ni \"B\" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije