Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Klemm otišao s čela Udruge

Nakon osam godina povlači se s javne scene

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
24.05.2018.
u 06:41

Nakon osam godina povukao se sada već bivši predsjednik Udruge specijalne policije jer se zbog posla ne može u potpunosti predati udruzi

Nakon osam godina provedenih na čelu Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata povlači se sada već bivši predsjednik Josip Klemm. Na izbornoj skupštini održanoj prije nekoliko dana, umirovljeni specijalci izglasali su novog predsjednika udruge Zorana Marasa, ratnog pripadnika specijalne jedinice policije 'Omege' Bjelovar. Tim činom, Josip Klemm pridružio se generalima Mladenu Markaču i Željku Sačiću te Ivanu Jarnjaku, kao i pokojnom Ivanu Vekiću, na mjestu počasnog predsjednika udruge.

Želi se posvetiti poslu

– Smatram da nijedan predsjednik ne treba biti na dužnosti predugo jer svatko novi u posao će unijeti novu energiju i svoj osobni pečat. Premda sam imao mogućnost reizbora, odlučio sam se povući jer se želim potpuno posvetiti poslu pa se više ne mogu davati udruzi sto posto – pojasnio je za Večernji list razloge svojeg odlaska s funkcije. Potom pitamo Klemma na što je ponosan te što si zamjera tijekom proteklih godina, kada je izišao iz poslovne branše i medijske anonimnosti te se premetnuo u vođu dugotrajnog braniteljskog prosvjeda u Savskoj, ali i jednog od političkih faktora u Hrvatskoj tijekom mandata premijera Zorana Milanovića.

1/13

– Nastojao sam vratiti u to vrijeme narušene vrijednosti Domovinskog rata tamo gdje im je mjesto, a jesam li u tome uspio, pokazuje i činjenica da su se političke stranke na proteklim izborima natjecale koja će na svoje liste staviti više branitelja. Ne znači da Fred Matić nije dobro radio svoj posao, no tadašnja struktura nije bila naklonjena hrvatskim braniteljima. I Zoran Milanović nekada i Andrej Plenković danas sve bi dali da mogu reći da su bili spremni 90-ih kao što smo bili mi – kaže Klemm koji smatra da danas, nakon šatora u Savskoj, postoji bolja komunikacija s braniteljima i odnos prema toj populaciji.

HDZ isti kao i SDP

No, znači li to da razloga za nezadovoljstvo, pa i prosvjed branitelja, danas nema? Kaže da razloga za nezadovoljstvo svakako ima, 'sve dok god ima nezaposlenih hrvatskih branitelja i sve dok se god njihova djeca ne mogu zaposliti na mjestima od čistačice do direktorima, iako im zakon daje prioritet'.

– Također, ima razloga za nezadovoljstvo jer mjesecima molimo ovu Vladu da se jasno odredi prema Fondu hrvatskih branitelja kako bi mogao imati svoju budućnost i po tome nisu ništa drukčiji od Vlade Zorana Milanovića – kaže Klemm, kojeg pitamo je li famozni sastanak branitelja s tadašnjim premijerom srušio njegovu Vladu i na vlast doveo HDZ?

– Moguće, ali on je sam sebe srušio jer je javnost na tome sastanku imala prilike vidjeti kakav je on čovjek ustvari. Pokazao je svoju dvoličnost – kaže Josip Klemm, koji će usprkos formalnom povlačenju s dužnosti predsjednika Udruge, premda u puno manjoj mjeri, i dalje biti uz branitelje.

Novi šef Zoran Maras: Politika me ne zanima

Foto: Damir Spehar/PIXSELL/ Ilustracija

– Politika me ne zanima, ali Udruga će i dalje utjecati na dobre političke odluke, kao što će se i kritički i sa stavom osvrtati na one loše. Kritika će biti upućena političkim elitama bez obzira na to koja je politička opcija na vlasti – kaže nam umirovljeni bjelovarski specijalac Zoran Maras koji će na dužnosti šefa Udruge specijalne policije zamijeniti Josipa Klemma.

Svome prethodniku zahvalio je na “osmogodišnjem nesebičnom angažmanu i trudu” u periodu kada je udruga Specijalne policije pozicionirana kao jedna od vodećih braniteljskih udruga. Istaknuo je da će Udruga nastaviti s provedbom projekata, apliciranjem na natječaje iz EU fondova, organizacijom edukativnih radionica i tribina te naporima za demokratizaciju društva po uzoru na zapadne demokracije. Poseban naglasak stavio je na suradnju s udrugama sličnih ciljeva kako bi se zajednički utjecalo na pozitivne promjene u cjelokupnom hrvatskom društvu.

 

Komentara 95

DU
Deleted user
07:55 24.05.2018.

Sada znate zašto je nestala smrdoslavija i tzv.krajina.

NA
NasaSenkica
12:00 24.05.2018.

Jedini Klemov propust kad ste vi tzv antife i jugolevicari u pitanju je to sto Klemm nije uzeo mirovinu nekih 15ak tisuca kn nego otisao u privatnike. Tim postupkom je vama mrziteljima Hrvata oduzeo zadnji adut jer nije na drzavnim jaslama, firma dobro posluje a on branitelj koji je dao sve kao Hrvat kad bilo najpotrebnije 91/95. Poz iz Slav. Broda.

NA
NasaSenkica
11:35 24.05.2018.

Klemm moj ratni suborac i prijatelj pa sam ponosan sto sam ga u ratu upoznao gdje je puno dao kao i ostali branitelji.....obisao sva ratista od Vukovara do Crne Gore tj Dubrovackog ratista bas kao i sam kao specijalac. Vi sto pisete ove gadosti treba vam biti jasno da nije bilo takvih ljudi vi bi danas bili pod jugosrpskom cizmom. Dobro, mnogim ta cinjenica nebi puno smetala ali to je drugi problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije