Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brexit

Nakon Obame izgledi se naglo okrenuli u korist ostanka Britanije u EU

Barack Obama
Foto: Reuters
25.04.2016.
u 13:49

Nakon njegove neočekivane snažne intervencije, vjerojatnost izglasavanja ostanka u Uniji naglo je porasla na oko 75 posto, pojkazuju koeficijenti kladionice Betfair.

Koeficijenti na kladionicima zabilježili su oštar zaokret u korist ostanka Britanije u Europskoj uniji nakon snažne poruke američkog predsjednika Baracka Obame, ali su pristaše izlaska iz Unije upozorili drugi tabor da ne počnu prerano veseliti.

Obama je za posjeta Londonu u subotu rekao da će se Velika Britanija naći "na kraju reda" za trgovinski sporazum sa SAD-om ako izglasa izlazak iz Europske unije 23. lipnja te da bi bila sigurnija i utjecajnija kada bi ostala u Uniji.

Nakon njegove neočekivane snažne intervencije, vjerojatnost izglasavanja ostanka u Uniji naglo je porasla na oko 75 posto, pojkazuju koeficijenti kladionice Betfair.

Pitanje ostanka ili izlaska iz EU-a podijelilo je vladajuću Konzervativnu stranku. Dok premijer David Cameron vodi kampanju za ostanak, šest njegovih ministara i veliki dio zastupnika njegove stranke otvoreno vode kampanju za izlazak.

Zagovornici Brexita su uzvratili preko konzervativnog gradonačelnika Londona Borisa Johnsona koji je pokušao osporiti Obamine argumente.

"Reći da moramo ići na kraj reda, meni je to smiješno kada je zapravo pravi razlog što nismo postigli trgovinski sporazum sa SAD-om baš to što smo dio EU-a", rekao je za televiziju ITN.

>> Nakon vojnih sad se stvara ekonomska konkurentska bitka

Komentara 19

Avatar d-ano
d-ano
16:27 25.04.2016.

,,pa veoma jasno je,,,ako Englezi izadju vani sigurno je da se EU raspada,,,,

Avatar superhik74
superhik74
18:37 25.04.2016.

Po cemu je "neocekivano snazna intervencija" (u unutarnje poslove druge suverene drzave, ha, ha, ha..) neocekivana. Pa on je samo izaslanik bankarsko-korporativne oligarhije na cijem je celu Rothschild/Rockefeller dvojac. Njima sasvim sigurno ne ide u prilog nacionalni suverenitet, pa vec 2 stoljeca rade na "New World Order" konceptu, nece valjda sada dozvoliti da im plan pokvari "stoka sitnog zuba"(kako je Francek nazvao gradjane) na referendumu. Ne bi me cudilo niti da su zabranili referendum.

MX
Mister X
16:02 25.04.2016.

Jasan primjer slobode i demokracije ... nakon """"snažne poruke"""" što se mora ili ( je .. ču vam m.... ) američkog predsjednika Baracka Obame.. Shvatili su čija je EU i tu nema ja oču ovo ti ono nego zna sena se svi kao jedan; kao kod Putina samo na demokratski način da Obama sam odluči o svojoj EU tko neče da plača za sve ostale zaostale.... ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije