Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon niza eksplozija

VIDEO Ruski turisti masovno bježe s Krima. Ukrajinci: 'Okupacijske snage baš se i ne uklapaju u špicu sezone'

Ruski turisti bježe s Krima
Foto: Printscreen Twitter
1/5
10.08.2022.
u 11:40

Za sada nije službeno potvrđen uzrok tih eksplozija jer Rusi tvrde da zračna baza nije napadnuta, a ni Ukrajinci službeno ne preuzimaju odgovornost za napade.

Rusku zračnu luku Saki na Krimu, udaljenu oko 200 km od prve linije fronte, potresao je niz velikih eksplozija. U tim je eksplozijama, prema ruskim izvješćima, poginula najmanje jedna osoba, dok je više ozlijeđenih. 

Za sada nije službeno potvrđen uzrok tih eksplozija. Rusi tvrde da zračna baza nije napadnuta, a ni Ukrajinci službeno ne preuzimaju odgovornost za napade. Iz neslužbenih izvora za New York Times jedan je ukrajinski dužnosnik rekao kako je ''Ukrajina doista napala zračnu bazu i to oružjem koje je potpuno ukrajinske proizvodnje''. 

No eksplozije su izazvale pravi egzodus ruskih turista s tog poluotoka koji je pod ruskom okupacijom još od 2014. godine. Samo nekoliko sati nakon napada društvenim mrežama proširile su se snimke i fotografije s Krima na kojima se vide nepregledne kolone automobila kojima turisti napuštaju ljetovališta na tom poluotoku. 

Na 17 km dugom mostu, kojim je prije četiri godine Krim povezan s Rusijom, a koji prelazi tjesnac Kreč, mogu se vidjeti kilometarske kolone. Krim je inače ove godine izrazito popularna ruska turistička destinacija, pa su ovakav rasplet događaja Ukrajinci na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova dočekali komentarom kako se ''okupacijske snage na teritoriju ukrajinskog Krima baš i ne uklapaju u špicu sezone".

 

Komentara 8

DU
Deleted user
12:39 10.08.2022.

Tako su i srpski turisti '95...pošli.

ZP
Zabranjen pristup
12:17 10.08.2022.

Nisu priznali ni potonuce moskve, to je onda ok ako nitko ne granatira.. nek smire turiste i nek ne bjeze pa nije korona u pitanju

DR
Draconic5
12:53 10.08.2022.

Oni bi ljetovali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije