Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To su tenkovi, ne auti'

Porscheom se zaletio u pješake i usmrtio četiri osobe, traže zabranu SUV-ova u gradovima

nesreća u Berlinu
Foto: DPA/Pixsell
1/5
09.09.2019.
u 10:00

Vozač Porschea oko 19 sati sletio je s ceste na nogostup, pregazio prolaznike i na kraju završio u građevinskoj ogradi

Nakon stravične prometne nesreće koja se u petak dogodila u Berlinu, a u kojoj su poginule četiri osobe među kojima je i jedno dijete, građani se pitaju treba li zabraniti SUV-ovima da voze po gradu.

Naime, nesreću je prouzročio Porsche SUV, a mnogi se pitaju jesu li tako veliki automobili potrebni u unutrašnjosti grada.

Vozač Porschea, naime, oko 19 sati sletio je s ceste na nogostup, pregazio prolaznike i na kraju završio u građevinskoj ogradi.

Gradonačelnik iz okruga Mitte nakon nesreće izjavio je kako ''automobili slični tenkovima ne pripadaju centru grada'', piše waz.de.

– Potrebna nam je gornja granica za velike SUV-ove u središtima gradova – naglasio je potpredsjednik parlamentarne stranke Zelenih Oliver Krischer.

On kaže kako bi lokalne vlasti trebale postaviti ograničenja za automobile takve vrste.

– Treba više parkirnih mjesta u gradovima, a prostora je sve manje. Takvi automobili opasnost su za pješake i bicikliste – kaže Krischer.

VIDEO Porscheom se zaletio u pješake, četiri osobe poginule

Ključne riječi

Komentara 52

Avatar Aydemi Popushi
Aydemi Popushi
11:24 09.09.2019.

Nije problem auto, nego budala za volanom.

DU
Deleted user
10:39 09.09.2019.

Kakvi maloumnici.

ME
mehokodro
10:32 09.09.2019.

Tramvaji, kamioni, Dostavni kombiji... Općenito automobili preko 1600kg. Mislim glupost da ne može biti veća, zbog nesreće zabraniti jednu vrstu vozila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije