Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HKT

Nakon neočekivano dobre turističke sezone vrijeme je za stvaranje temelja stabilnog i održivog rasta

HKT
30.08.2021.
u 12:11

Večernji list već četvrtu godinu zaredom organizira tematsku konferenciju posvećenu učincima aktualne ekonomske i fiskalne politike na ukupne gospodarske tokove.

Još jednom HKT konferencijom Večernji list potiče na razgovor i daje odgovor na ključna pitanja za bolju budućnost Hrvatske.  Kako bismo stvorili društvo u kojem želimo živjeti, ovoga smo puta usmjerili temu panela na ekonomsku politiku u funkciji podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Već četiri godine predlažemo rješenja za aktualne probleme, a osim što našim svakodnevnim člancima kontroliramo rad vladajućih, istodobno i upozoravamo na probleme.

Upravo zbog tih samonametnutih očekivanja i ciljeva bilo je ujedno lako i teško pokrenuti “Hrvatsku kakvu trebamo”, Večernjakov projekt koji je uključivao panel-diskusije, okrugle stolove i izlaganja brojnih stručnjaka različitih svjetonazora i političkih uvjerenja, otvarajući im mogućnost za dijalog s vladajućima, šansu za gospodarski napredak i poboljšanje životnog standarda, a sve s ciljem da i sami aktivno sudjelujemo u izradi prijedloga strateških dokumenata za Hrvatsku 2037.

Nakon neočekivano dobre turističke sezone i početka korištenja bespovratnih sredstava putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, pred Hrvatskom je razdoblje u kojem se mogu stvoriti temelji stabilnog i dugoročno održivog rasta. Iako nema najava novog kruga poreznog rasterećenja, očekuje se dogovor socijalnih partnera o modalitetima poboljšanja investicijske i poduzetničke klime, kao i prilagodba radnog zakonodavstva novonastaloj gospodarskoj i zdravstvenoj situaciji.

Cilj je da Večernjakova konferencija postane mjesto široke rasprave i nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, koje okuplja poduzetnike, gospodarstvenike, predstavnike jedinica lokalne samouprave i županija, Vlade Republike Hrvatske, kao i ostalih institucija, agencija i strukovnih udruženja.

Konferencija se održava točno godinu dana nakon vrlo uspješne rasprave u tek obnovljenom Podravkinu rekreacijskom centru o nužnim promjenama u poreznoj politici s ciljem stvaranja poticajnog poduzetničkog okruženja i podizanja razine konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Vrijedno pripremamo program konferencije, a naši počasni panelisti svoja će izlaganja o podizanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva predstaviti 20. rujna u Koprivnici.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije