Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća na moru

Nakon nasukavanja broda kod Trogira umro 51-godišnji muškarac

pomorska policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
02.08.2019.
u 11:28

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u petak je priopćilo kako je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru jučer oko 18 sati zaprimila dojavu nasukavanju brodice.

Umro je 51-godišnji muškarac kojemu je u četvrtak pozlilo te se nasukao s brodicom na otočić kod Trogira, a nije ozlijeđen nijedan od troje članova njegove obitelji s kojima je bio na brodu.

 Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u petak je priopćilo kako je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru jučer oko 18 sati zaprimila dojavu očevidaca o nasukavanju brodice s četiri osobe na otočić Krknjaš.

 Očevidac je dojavio kako se većina članova posade čini neozlijeđenima, osim muškarca koji je u tom trenutku bio bez svijesti. U pomoć su mu priskočili nautičari koji su plovili tim područjem te nad njim primijenili postupak reanimacije.

 Gliserom su na mjesto nasukavanja stigli i djelatnici Hitne pomoći, a pomoć muškarcu nastavili su pružati i na spasilačkoj brodici Lučke ispostave Milna gdje je prebačen iza 19 sati radi hitnog medicinskog transporta.

 No, oko 19.30 sati liječnici su na toj brodici ustanovili smrt muškarca, čije je tijelo prevezeno do Trogira. 

 Očevidom je utvrđeno da je tom državljaninu Hrvatske i Njemačke, koji je na brodici dužine 7,4 metra plovio sa suprugom i dvoje malodobne djece, pozilo te se brodicom nasukao na otočić. U nasukavanju nije ozlijeđen nitko od ostalih članova posade.

Ključne riječi

Komentara 1

RI
rimadanin
01:52 03.08.2019.

Koliko je vremena je osoblje HMP Trogir trebalo brodicom od Trogira do Krknjaša ? Helikopterska hitna medicinska služba bi sletila kraj životno ugroženog u roku 10-12 minuta , ali suvremenu HHMS RH nema , a Ministar zdravstva smatra da je to LUXUS.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije