Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus

Nakon Murtera i Biograd ide u karantenu, preko 100 zdravstvenih djelatnika u izolaciji

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
26.03.2020.
u 11:20

Ukupno više od stotinu zdravstvenih djelatnika zbog sumnje u koronavirus ne radi u zadarskim bolnicama, a što jako otežava posao i na što je upozorio ravnatelj bolnice Željko Čulina

U Zadru je u samoizolaciji 25 liječnika, više liječnika je u samoizolaciju u Biogradu na Moru, a tri liječnika su pozitivna na koronavirus. Ukupno više od stotinu zdravstvenih djelatnika zbog sumnje u koronavirus ne radi u zadarskim bolnicama, a što jako otežava posao i na što je upozorio ravnatelj bolnice Željko Čulina.

Epidemiolog zadarskog Zavoda za javno zdravstvo Alen Medić je rekao kako će zbog činjenice da je čak trećina biogradske bolnice, odnosno 52 djelatnika plus tridesetak pacijenata i članova njihovih obitelji pod sumnjom u zarazu koronavirusom, da će najvjerojatnije predložiti Nacionalnom stožeru karantenu, odnosno da će nakon Murtera i u Biogradu biti uvedena karantena

Kapetani na tunolovcima skupili s 34.000 dolara za jedan respirator. Ranije je i Šime Vrsaljko za dva respiratora dao 62.000 eura.

Video: Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak o novim žarištima epidemije koronavirusa

Komentara 1

ŠE
Švecki epidemiolog dr.Pedersen
11:28 26.03.2020.

Da zdravstveni radnici imaju zaštitna odijela i maske ne bi ni trebali biti u izolaciji. Čak i da su pozitivni na koronu, opet ne bi trebali biti u izolaciji, mogli bi čak i raditi. Fino obučeš odijelo na parkiralištu u u autu, na ulasku u bolnicu te dezinficiraju, radiš normalno par sati koliko možeš u takvim uvjetima, na izlasku iz bolnice te opet dezinficiraju, skineš odijelo u autu i odeš doma. Razumijem da je epidemija "crni labud" za turizam i ugostiteljstvo, ali nije normalno da je za zdravstveni sustav koji je morao biti spreman na epidemiju, pa nije ovo prva epidemija u povijesti, trebali su imati na skladištima dovoljno zaštitne opreme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije