Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKA SATIRA

Twitter poludio nakon Bačićeva intervjua: 'Tuđman bi obećao plaće od 9000 eura'

Branka Bačića ismijava Twitter zajednica
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter
13.02.2020.
u 10:49

"Siguran sam da bi i Franjo Tuđman bio za ratifikaciju Istanbulske konvencije. Uopće oko toga ne dvojim", izjavio je nedavno Branko Bačić

Unutarstranački izbori u HDZ-u u načelu se ne razlikuju od bilo kojih drugih izbora u Hrvatskoj. Događaju se gafovi, nespretne i populističke izjave koje kao sjeme padaju na plodno tlo društvenih mreža, a napose Twittera čiji korisnici znaju biti prilično brutalni u političkoj satiri. Ništa drugačije nije ni danas kad svjedočimo žestokom političkom srazu između aktualnog premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića  te njegova stranačkog oponenta Mire Kovača.

Tako se na toj društvenoj mreži nedavno pojavio hešteg pod nazivom "TuđmanBi". Radi se o heštegu koji u svojim tweetovima zadnje vrijeme upotrebljava široka community zajednica, a sve zbog nedavnog intervjua koji je predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić dao za Dnevnik.hr.

On je tom prilikom kazao kako HDZ vidi kao središnju, narodnjačku, demokršćansku, domoljubnu i državotvornu stranku nikako desnije nego što je sad. Napomenuo je da je HDZ danas tamo gdje ga je stavio Franjo Tuđman – na desni centar.

No, u sljedećoj fazi intervjua izjavio je kako je siguran da bi prvi hrvatski predsjednik bio veliki zagovaratelj Istanbulske konvencije, a koja je, podsjetimo, svojedobno bila uzrok ideološkog raskola u HDZ-u.

"Apsolutno sam siguran da bi i Franjo Tuđman bio za ratifikaciju Istanbulske konvencije. Uopće oko toga ne dvojim", izjavio je odbacivši opetovane tvrdnje Opcije za promjene da Miro Kovač nije zagovarao Istanbulsku konvenciju. ''Ne znam zbog čega Miro pokušava uljepšavati vlastitu prošlost. Ja mu to ne zamjeram, dapače, to je bio program HDZ-a, program Kolinde Grabar-Kitarović za njen prvi mandat'', rekao je. Podsjetio je da je Kovač oštro spočitavao SDP-u što nisu ratificirali konvenciju.

U nastavku pogledajte neke od Tweetova koji su objavljeni pod heštegom "TuđmanBi". 

 

Komentara 22

DU
Deleted user
11:58 13.02.2020.

Čitam veliku radost, oduševljenje i kompetentnost bivših, sadašnjih i budućih korisnika usluge jedne specijalizirane ustanove na sjverozapadu Zagreba. Satira kojoj u okolici svijeta nema konkurencije.

Avatar Mentat
Mentat
12:17 13.02.2020.

#TuđmanBi#TuđmanJe.#TuđmanZauvijek. Partija na aparatima!

MA
max
11:50 13.02.2020.

Tuđmanbi izbacio sav ustašluk i ove domnospremne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije