Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedno na euroizbore

Nakon HSS-a i umirovljenici želi biti dio Amsterdamske koalicije

Silvano Hrelja
Foto: Marko Prpić/Pixsell
20.11.2018.
u 14:21

Kad bi ti pregovori išli brzo i kad bi se dogovor o ulasku HSU-a u koaliciju postigao, postoji opcija da bi početkom prosinca sporazum o zajedničkom izlasku na euroizbore potpisali i umirovljenici

Pregovori između Glasa, IDS-a i PGŽ-a te HSS-a o zajedničkom izlasku na izbore za Europski parlament pri samome su kraju i, kako doznajemo, sporazum bi trebao biti potpisan početkom prosinca. Time bi “nova” Amsterdamska koalicija i službeno počela s radom nakon što se ona “stara” izlaskom stranke Pametno iz ekipe raspala i prije nego što je praktički nastala.

Nije isključeno ni da će se nova Amsterdamska koalicija i dodatno širiti, i to vrlo skoro. Naime i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) zainteresirana je za ulazak u Amsterdamsku koaliciju. Ta je stranka, doznajemo, donijela na svojim tijelima odluku da ide u pregovore o ulasku u novi savez, a kako se neslužbeno može čuti, prvi razgovor trebao bi se održati već danas.

Kad bi ti pregovori išli brzo i kad bi se dogovor o ulasku HSU-a u koaliciju postigao, postoji opcija da bi početkom prosinca sporazum o zajedničkom izlasku na euroizbore potpisali i umirovljenici. Odmah nakon potpisivanja sporazuma stranke Amsterdamske koalicije planiraju krenuti u pretkampanju za euroizbore za koje je zajednički izborni program u izradi.

Tko će sve biti na zajedničkoj listi, u ovom trenutku nije točno precizirano jer se još ne zna ni tko će sve biti partneri.

Međutim, već sada nagađa se da će svakako na listu najjača imena koja koalicija ima, a to su šefica Glasa Anka Mrak Taritaš i šef HSS-a Krešo Beljak, dok će iz IDS-a na listu vjerojatno istarski župan Valter Flego. Cilj im je osvajanje minimalno jednog mandata, a uvjereni su da uz sinergijski učinak ni dva mandata ne bi bila nemoguća misija.

Zanimljivo je i primijetiti da se stranke “nove Amsterdamske” ovog puta vezuju isključivo za euroizbore, dok su u kombinaciji sa strankom Pametno planirali zajedničke izlaske na izbore za Europarlament, ali i za parlamentarne izbore te predsjedničke na kojima bi podržali zajedničkog kandidata.

Komentara 14

DU
Deleted user
14:38 20.11.2018.

ovaj uhljeb se javlja svake cetri godine pred izbore...ni u jednoj drzavi nemoze postojat penzionerska stranka ,samo kod nas...da bilo koja interesna skupina napravi stranku (tipa branitelji, navijaci, katolici, ateisti ili sl.) , vise nitko nikad od ovih stranaka ne bi dobil izbore

RO
rotuutor
15:18 20.11.2018.

Liliputanci se udruzuju.Ja sam vec bio zaboravio na ovog glavatog parazita.Ni ga bile za videti ni cuti.

MA
Marko1337
15:12 20.11.2018.

A kamo će Hrelja nego među parazitsku, komunjarsku gamad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije