Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD

Nakon godina mira zbio se sukob Hrvata i Srba u središtu Krnjaka

Krnjak
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
17.05.2010.
u 16:31

Napadnuti su zvali policiju, ali ophodnja nije došla. Istragom je otkriven propust u OKC-u, a policajac je disciplinski prijavljen.

Najoštrije osuđujemo napad na povratničku obitelj u Krnjaku, pogotovo što se to zbilo u njihovu dvorištu. Sukob se dogodio vođen međunacionalnom mržnjom, a od njega se nije ogradila, a kamoli ga osudila, niti jedna organizacija.

Bez javnosti i osude

Dio je to priopćenja koje su uime lokalne organizacije SDSS-a, Vijeća srpske nacionalne manjine, SKD Prosvjeta i Udruge antifašističkih boraca potpisali Ilija i Dragan Matijević, Nada Đurić Plečaš i Đuro Mrđenović.

Događaj se zbio u utorak oko 21 sat u dvorištu obitelji Merđan. Nakon što je prošao pokraj njihove kuće Božo Jurić, koji je u njoj neko vrijeme živio, zaustavio se i počeo vikati i vrijeđati Milorada Merđana, a kasnije je i fizički nasrnuo na njegovu suprugu Radojku.

Osim napada, sve je posebno zasmetalo što policijska ophodnja nije došla nakon poziva supružnika Merđan.

– Čim sam doznao za događaj, o svemu sam izvijestio načelnika policije Josipa Ćelića, koji je obećao ispitati slučaj. Važno nam je to jer godinama nismo imali sličnih međunacionalnih sukoba. Mislili smo da je vrijeme takvih događanja iza nas, pa nas je to šokirao – rekao je načelnik Krnjaka Rade Kosanović. Nakon prijave načelnika Kosanovića policija je u srijedu provjerila slučaj i otkrila propuste u svom radu.

– Istraživanjem smo utvrdili propust u postupanju policijskog djelatnika iz OKC-a koji nije osigurao policijsku intervenciju u ovom slučaju. To smo učinili odmah sljedeći dan čim smo saznali za slučaj. Djelatnik OKC-a će zbog propusta disciplinski odgovarati – rekla je Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke. Nije objašnjeno zašto javnost o tome nije upoznata. Policija je konačno obavila posao i najavila podnošenje prekršajne prijave protiv B. Jurića zbog remećenja javnog reda i mira.

Hoće li netko odgovarati?

Nereagiranje na taj slučaj dovodi do zaključka da pojedinci za takve izgrede ne samo da neće biti sankcionirani, nego će se sve promatrati blagonaklono. Institucije koje su potpisale priopćenje radile su i radit će na očuvanju mira i međunacionalne snošljivosti. Svi se borimo protiv nezaposlenosti i neimaštine, pa nam incidenti ne trebaju, bez obzira na to s koje strane dolaze – rekao je Ilija Matijević.

Komentara 10

DE
dezire
07:18 27.05.2010.

mira sa srbina dragi ljudi nema i da su svi u srbiji. kaj nekaj je uvredljivo rečeno i kaj. ima sreću možda da nije bilo i težih ozljeda.

ZJ
zdravko jurcic
11:25 27.05.2010.

jedan novcic u dzepu ne zvoni ,znaci treba ih dva taje SRBIN uteka od gladi iz srbije i dosa u HRVATSKU ponovo provocirati hrvate i izazivati guzvu . a njegovi srbici dajumu veliku pomoc .da sto vise iz provocira hrvata ,kakobise ponovo culo kako su srbi ugrozeni .treba tte SRBE SVE ZATVORITI U JEDNU SRBSKU KUCU I ZAPALITI TA GOVNA I POSLATI PORUKU DRUGIM CRBO CETNICIMA DASE NE VRACAJU NEKA OSTANU U SRBIJI I TAMO KREPAJE

Avatar protivkomunista
protivkomunista
18:11 25.05.2010.

HA HA i odmah se javljaju Antifašisti koji su bili devedesetih u Četnicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije