Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukinute sankcije

Nakon Francuske i Švicarska vraća novac Libiji

dolari
Arhiva VL
19.12.2011.
u 10:45

U švicarskim je bankama oko 283 milijuna dolara libijskog novca, dok je ukupna svota svih libijskih zamrznutih računa 150 milijardi dolara

Nakon što je Francuska odblokirala novac koji pripada Libiji, sada se na isti čin priprema i Švicarska, javlja AFP.

Osim što su trenutačne libijske vlasti zatražile povrat svojih sredstava kako bi mogle isplaćivati plaće u javnom sektoru i kako bi država mogla funkcionirati, odluci o odmrzavanju libijskih sredstava doprinijelo je i Vijeće sigurnosti UN-a koje je ukinulo nametnute sankcije toj zemlji. U švicarskim je bankama oko 283 milijuna dolara libijskog novca, dok je ukupna svota svih libijskih zamrznutih računa 150 milijardi dolara.

Glasnogovornik švicarske vlade kazao je da će novac biti vraćen što prije.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
11:04 19.12.2011.

Vraća se sića,a najveći dio leži u Rothschilds bankama,zbog čega su i napali Libiju i ubili Gadafija.

OB
-obrisani-
15:01 19.12.2011.

hehehe...okretali lovu na berzama i pitaj boga gde, celih god. dana, i sad su odlucili da vrate, zamrznuto, bez kamata....divni su....

LI
Lisnjak
15:21 19.12.2011.

Tko zna koliko nase love ima pohranjeno u podrumima teskih svicarskih banaka. U birtiji za pivom, prica se svasta. Prosto ne vjerujem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije