Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPARAVANJE NEPOZNATOG SREDSTVA

Nakon evakuacije Tuheljskih toplica 16 ljudi hospitalizirano, jedna osoba na intenzivnoj

Evakuirane Tuheljske toplice, jedanaest osoba hospitalizirano
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/16
19.08.2022.
u 21:13

Većina pacijenata koji su pristigli u bolnice su turisti iz Slovenije, Italije i Nizozemske

Nakon što je u petak poslijepodne evakuiran bazen u termama Tuhelj zbog isparavanja zasad nepoznatog sredstva, Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana zbrinula je 14 osoba od kojih jedna osoba ima većih poteškoća sa disanjem dok su dvije osobe prevezene u bolnicu u Zagreb.

Ravnatelj bolnice Tihomir Vančina rekao je da je u bolnicu zaprimljeno 14 osoba od kojih je jedna smještena na odjel u jedinicu intenzivnog liječenja.

Objasnio je da ta osoba ima većih teškoća s disanjem pa je na tom odjelu hospitalizirana iz mjera predostrožnosti. Od ostalih pacijenata dvoje je na kisiku.

Većina pacijenata koji su pristigli u bolnice su turisti iz Slovenije, Italije i Nizozemske.

Osobe su se prema ranijim informacijama većinom žalile na respiratorne i kožne smetnje, čak i opekline.

Evakuacija je počela oko 18,10 sati kada su posjetitelji izmješteni s prostora unutarnjih i vanjskih bazena, kao i s parkirališta jer su neki i na tom području osjetili smetnje i zatražili pomoć.

U Centru 112 u Krapini ne mogu potvrditi da je riječ o kloru, što pišu pojedini mediji. Zasad je samo poznato da je riječ o "nekom sredstvu koje je dostavljač posipao oko bazena, ne u samu bazensku vodu".

Na terenu su sve ekipe Hitne medicinske službe Krapinsko-zagorske županije, a u toplice su stigli i vatrogasci, policija i svi inspektori - zaštite okoliša, sanitarna inspekcija i vodopravna inspekcija.

Policijska službenica za odnose s javnošću krapinsko-zagorske policije Marijana Mužar rekla je Hini da je policija dobila dojava da se u zraku osjeća plin. No, uzrok nesreće još nepoznat te se viđe podataka očekuje nakon očevida.

"Trenutno su na terenu i vatrogasci i hitna služba i pruža se pomoć ozlijeđenima", rekla je Mužar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije