Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deseci ranjenih

Nakon eksplozije u skladištu streljiva evakuiran grad u Kazahstanu

Foto: Twitter/MatevzNovak
24.06.2019.
u 16:13

Video snimke koje su postavili lokalni stanovnici na društvene mreže prikazuju uplašene ljude kako gledaju ogroman oblak dima i prašine koji se uzdiže iz vojne baze uz glasnu tutnjavu eksplozija

Kazahstanska vlada naredila je evakuaciju grada od 44.000 stanovnika u ponedjeljak nakon niza eksplozija u obližnjem skladište streljiva u kojima je ozlijeđena najmanje 31 osoba, priopćile su vlasti.

Eksplozije su se dogodile u vojnoj bazi nedaleko od Arisa u južnoj pokrajini Turkestan. Uzrok zasad nije poznat.

Video snimke koje su postavili lokalni stanovnici na društvene mreže prikazuju uplašene ljude kako gledaju ogroman oblak dima i prašine koji se uzdiže iz vojne baze uz glasnu tutnjavu eksplozija.

Na drugom videu vide se vojnici kako ispraćaju žene iz baze i pokušavaju zaustaviti vozila koja onudu prolaze da ih odvezu, dok drugi viču na njih da se bace na tlo.

Savjetnik pokrajinskog guvernera napisao je na svom Facebook profilu da je 31 osoba ozlijeđena.

Pozivajući se na izvore u dvjema bolnicama na jugu zemlje, Radio Slobodna Europa je izvijestio da je više od 50 osoba hospitalizirano, prenosi AFP.

Kazahstanski predsjednik Kasim-Jomart Tokajev objavio je na Twitteru da je naredio vladi da zajamči sigurnost lokalnog stanovništva i istraži što je dovelo do eksplozija.

Ključne riječi

Komentara 1

NE
Nepokolebljiv
19:26 25.06.2019.

Sta je dovelo do eksplozije - covjek! Pogoni proizvodnje i mjesta skladistenja eksploziva su svuda u svijetu na jednake nacine vise od stoljeca vrlo detaljno zasticena od svakog predvidivog uzroka katastrofe i ukoliko se tog predvidivog izvora opasnosti drzi pod kontrolom sve je u redu a covjek je jedini faktor koji moze namjernom devijacijom zaobici mjere predostroznosti zastite. Istrazitelji nazalost nece naci dokaz jer dokaz je unisten eksplozijama ali ce vrlo vjerojatno naci izvor i ubuduce ce paziti na tog pojedinca i grupu oko njega ali to ce biti ucinjeno tiho bez dizanja prasine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije