Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon dvije godine

U Mozambiku pronađen dio nestalog malezijskog zrakoplova?

Malaysia Airlines
Foto: Reuters/PIXSELL
02.03.2016.
u 15:52

Krhotina aviona poslana je na detaljnu analizu u Maleziju, a nakon provedene analize utvrđeno je da je riječ o horizontalnom stabilizatoru

Komad olupine Boeinga 777 koji je pronađen tijekom proteklog vikenda na obali Mozambika vjerojatno je dio nestalog malezijskog zrakoplova na letu MH370, izjavio je američki dužnosnik za CNN.

Krhotina aviona poslana je na detaljnu analizu u Maleziju, a nakon provedene analize utvrđeno je da je riječ o horizontalnom stabilizatoru.

Da je riječ upravo o zrakoplovu Malaysia Airlinesa koji je nestao 8. ožujka 2014. godine s 239 putnika i članova posade, potvrđuje i drugi izvor iz avijacije koji tvrdi da je jedini Boeing 777 koji je nestao bio onaj na letu MH370.

Što se točno dogodilo tog kobnog 8. ožujka, ni dvije godine nakon nestanka nije razjašnjeno. Istragom je sredinom siječnja na Tajlandu pronađeno još nekoliko dijelova aviona, no ispostavilo se da oni ne pripadaju MH370.

U rujnu 2015. francuski istražitelji potvrdili su da su krhotine zrakoplova pronađene dva mjeseca ranije na otoku Reunion pripadale nestalom malezijskom zrakoplovu. 

>>Ovom se rutom kretao srušeni malezijski zrakoplov

>>Zrakoplov sa 298 putnika pogođen je projektilom

Komentara 6

UN
unbekant
21:11 02.03.2016.

Razdaljina izmedju "mjesta pada i trazenja"nesretnog zrakoplova prije dvije godine je ogromna oko 10 tisuca kilometara,dali je moguca tolika pogreska????????

Avatar nekakav
nekakav
16:44 03.03.2016.

ovom avionu isključeni su transmiteri. nije ga se moglo pratiti, osim ciljano i to od početka. slučaj nestanka nam puno toga govori. velike tehnološke sile, tzv. supersile, koje imaju satelite i sve prate, nemaju nikakve podatke o tom letu. znači,ači, nemaju tehnologiju koju nam daju do znanja da imaju. na primjeru srušenog aviona u ukrajini se to također dokazuje. amerika je imala satelit stalno iznad ukrajine, u najvećoj rezoluciji. i što su pokazali u prilog forsiranju teze da su rusi to srušili? sliku ruskih kamiona sa vojne vježbe koja je bila godinu prije. rusi pokazali radarski snimak kojim sebe peru od odgovornosti. istražitelji odbacili te snimke. kao i 1/3 dokaza sa mjesta nesreće.

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
10:14 03.03.2016.

moguće je, kako da ne, po svim pravilima fizike, eto ja sam pronašao jednu maticu u svojem dvorištu, po obliku odgovara standardnim maticama koji se ugrađuju u takav tip zrakoplova, a po serijskom broju ustanovio sam da je baš sa tog zrakoplova jer potjeće sa podizača zadnjeg trapa ispod gefufne blizu lijevog cincilatora, a drži granu imeđu prvog i drugog stupa aparata za kokice niže kabine kopilota blizu radio relejne stanice kod utičnice aparata za gašenje odmah uz bijeli i plavi potisnik papira kapetanove službene bilježnice pri lijevoj sklopki za okomito istezanje desnog zaklrica, vidječeš to ti je u kokpitu ono crveno svjetlo koje titra kada dostigneš visinu od 8000 metara malo niže desnog prozorčića koje gleda u ravnini desnog krila više antene za komunikaciju na VHF kanalu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije