Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretan završetak

Nakon dva i pol sata izvukli dječaka iz duboke špilje

jama, špilja, gss, spašavanje (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/11
16.08.2010.
u 16:17

Daniel Brinkmann, devetogodišnji njemački državljanin, teško je ozlijeđen.

Daniel Brinkmann, devetogodišnji njemački državljanin, upao je u 14.45 sati u desetak metara duboku špilju na izvoru rijeke Karišnice u Donjem Karinu i teško se ozlijedio. Kako nam je rekla liječnica iz Benkovca Nada Ivanić, dječak je slomio lijevu ruku i ima više hematoma na glavi i tijelu. Daniel se sa svojim prijateljima i obitelji uputio u nimalo bezazleno, štoviše vrlo opasno razgledavanje i odjednom upao u više od deset metara duboku špilju. Kako su nam potvrdili djelatnici GSS-a koji su ga nakon dva i pol sata izvukli iz špilje, Daniel je onesvijestio kad je pao.

- Išli smo u razgledavanje jame i čini mi se da je u jednom trenutku moj sin naprosto nestao. Pravo je čudo što je nakon pada u špilju duboku možda i 15 metara ostao živ. Ne mogu vam opisati koliko mi je drago da su ga uspjeli spasiti - rekao nam je uplakani otac Hartmut Brinkmann. Doznali smo da je njegovoj majci pozlilo kada je vidjela što se dogodilo sa sinom te se navodno u jednom trenutku onesvijestila.

Nekolicina GSS-ovaca uputila se na izvor rijeke Karišnice odmah po dojavi o stradavanju dječaka te su se po vrlo opasnom terenu spuštali u špilju gdje je u vodi ležao dječak koji je nakon nekog vremena ipak uspio doći svijesti. Nakon toga su ga GSS-ovci nosilima iznijeli iz špilje. Nakon dramatičnog spašavanja prisutni njemački turisti sa suzama u očima grlili su se i tješili da je sve moglo ispasti daleko gore.

Ključne riječi

Komentara 10

AU
autoritet
22:34 16.08.2010.

bravo momci! a klincu brz oporavak

VI
vitaszorcms
19:09 16.08.2010.

Sva sreća da VL nije JL pa da puđta sdamo fabricirane negativne stvari o Hrvatskoj.JL vodi specijalan rat protiv RH u suradnji sa MI6,čiji su suradnici neki viđeni novinari iz JL.

MA
malitrn
20:59 16.08.2010.

Pa kud su se ti turisti zavukli, u kakvu rupetinu, ne kužim !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije