Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koronavirus

Nakon drastičnog rasta u BiH uslijedio pad broja novooboljelih, preminule još dvije osobe

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
06.07.2020.
u 12:39

U protekla 24 sata testirao je nešto više od 800 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 62 osobe

Broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u Bosni i Hercegovini nastavlja padati, a u ponedjeljak su prijavljene 62 novozaražene osobe.

Prema podacima koje su objavili entitetski zavodi za javno zdravstvo, u protekla 24 sata testirao je nešto više od 800 uzoraka, a zaraza koronavirusom potvrđena je kod 46 osoba s područja Federacije BiH te kod 16 iz Republike Srpske.

To je više nego dvostruko manje od broja osoba kod kojih je zaraza potvrđena u nedjelju, kada je prijavljen 141 takav slučaj. U subotu je pak u BiH zaraza bila potvrđena kod čak 289 osoba, što je bio rekordni broj još od proglašenja epidemije u ožujku.

Zavod za javno zdravstvo RS izvijestio je kako su u tom entitetu u protekla 24 sata umrle još dvije osobe zaražene koronavirusom pa je ukupan broj preminulih u BiH od ožujka od posljedica zaraze sada 194.

Nakon što je potkraj prošlog tjedna zabilježen trend drastičnog dnevnog povećanja broja novozaraženih, u nekim dijelovima BiH poput Sarajeva uvedene su dodatne mjere čiji je cilj ograničiti okupljanja većeg broja osoba, posebice u zatvorenim prostorima, no nema najava posezanja za restrikcijama kakve su ranije bile na snazi poput policijskog sata ili ograničenja kretanja.

Ravnatelj Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković je na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci u ponedjeljak kazao kako nošenje zaštitnih maski, osobna higijena i fizilka distanca i dalje ostaju ključne preporuke za sprječavanje širenja zaraze.

"Apeliramo na sve da se strogo pridržavaju tih mjera jer su one najbolja preventiva", kazao je Zeljković. 

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
13:07 06.07.2020.

znao sam, čim budu kod nas gotovi izbori, past će brojke u okolici! subverzivno djelovanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije