Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KROZ 3 ŽUPANIJE

Nakon 32 sata hoda, dolaskom u Knin završena hodnja novih vođa Hrvatske vojske

Završna svečanost 1. naraštaja polaznika Središta za razvoj vođa
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/51
28.10.2019.
u 15:24

Zapovjednik Središta za razvoj vođa „Marko Babić“ pukovnik Tomislav Kasumović rekao je kako je uvjeren da će uspjeh prvog naraštaja biti motivacija i i drugim pripadnicima HV-a.

Dolaskom u Knin, 43 novih vođa Hrvatske vojske u ponedjeljak je uspješno završilo šestotjednu zahtjevnu obuku, čija je kruna bila hodnja iz vojarne u Udbini do Kninske tvrđave, gdje će polaznicima Središta za razvoj vođa 'Marko Babić' biti uručene značke i diplome o završenoj obuci, priopćeno je iz MORH-a.

Tijekom 32 sata hodajući kroz tri županije, odnosno 88 kilometara, pripadnici Hrvatske vojske još jednom su dokazali visoku razinu spremnosti, profesionalizma i obučenosti. Dolaskom u stari kraljevski grad Knin, rekli su polaznici Središta za razvoj vođa 'Marko Babić', podsjetilo ih je na njihove  prethodnike iz HV-a i iskustva iz Domovinskog rata. Poručili su da su im tijekom hodnje glavni izvor snage i motivacije bili vođe iz Šepurina i junaci iz Domovinskog rata, navode iz Ministarstva obrane RH.

Uspjeh prvog naraštaja motivacija svim hrvatskim vojnicima

 Zapovjednik Središta za razvoj vođa „Marko Babić“ pukovnik Tomislav Kasumović rekao je kako je uvjeren da će uspjeh prvog naraštaja biti motivacija i i drugim pripadnicima HV-a.

 Središte za razvoj vođa „Marko Babić“ na Udbini ustrojilo se na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, po uzoru na Središte za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović Gavran“ koje je djelovalo u Šepurinama u razdoblju od 1994. do 2000. godine.

Ministar Krstičrvić i Ante Gotovina na svečanosti na Kninskoj tvrđavi

 Idejni začetnik Središta u Šepurinama bio je umirovljeni general Ante Gotovina koji će nazočiti završnoj svečanosti na Kninskoj tvrđavi gdje će polaznicima biti uručene značke i diplome u uspješno završenoj obuci, navode iz MORH-a.

Komentara 4

SV
SveJeUzalud
17:21 28.10.2019.

.....da li ono Gotovina reče u vezi izbora za predsjednika da....neka pobjedi bolji koji će slijedeće četiri godine biti predsjednik......predsjednik se bira na pet godina....

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
16:13 28.10.2019.

2.75km na cas..32 casa bez prestanka..bez odmora..Ajmo.ponovo..c2=a2+b2

Avatar neidemdalje
neidemdalje
14:48 28.10.2019.

šepurine su bile terapija za psihopatu wernera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije