Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stasi

Nakon 29 godina pronađena Putinova iskaznica - istočnonjemačke tajne policije

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
11.12.2018.
u 13:59

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je da je moguće da je ruski predsjednik imao Stasijev ID. "KGB i Stasi su bile partnerske službe

Aktualni ruski predsjednik Vladimir Putin posjedovao je krajem devedesetih godina prošlog stoljeća, prije pada Berlinskog zida 1989., identifikacijsku karticu istočnonjemačke tajne policije koja je pronađena u arhivu Stasija, objavio je u utorak dužnosnik arhiva. 

Identifikacijska kartica, koja je vrijedila od 1985. do 1989., omogućavala je Putinu prolazak kroz kontrolne točke tajne policije DDR-a, rekao je voditelj Stasijeva arhiva u Dresdenu Konrad Felber.

Putin je bio agent KGB-a u Istočnoj Njemačkoj tijekom osamdesetih godina, a kasnije je, krajem 1990-tih, obnašao dužnost čelnika ruske službe FSB, nasljednice KGB-a, da bi 2000. postao ruski predsjednik.

Putinova identifikacijska isprava, koja je godinama nezamijećena ležala u arhivu, "ne znači automatski da je Putin radio za Stasi", rekao je Felber.

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je da je moguće da je ruski predsjednik imao Stasijev ID. "KGB i Stasi su bile partnerske službe, stoga nije moguće isključiti mogućnost takvu vrstu razmjene akreditacija", rekao je Peskov.

>> Pogledajte nastup ruskih punkerica Pussy Riot u Zagrebu

Komentara 13

MP
miroslav.petkovic.7564
14:24 11.12.2018.

Bivsi DDR je naj cistija federalna republika u saveznoj republici Njemackoj. Sto znaci tamo je bio istocni blok. Da nebi toga taj dio njemacke bio bi pun migrnata.Turaka Afrikanaca arapina itd. Kao i bivse zemlje istocnog lagera. Poljska samo poljaci. Takode Cesi.Poljaci Madar.Slovaci jedna nacija. Tamo nema razni kozojeba!

ZN
Znam
14:23 11.12.2018.

Naj jaci covjek na svjetu radi sta hoce to je frajer

TT
TTjac
15:56 11.12.2018.

Tada je upoznao mladu Merkelicu i ta ljubav traje do današnjih dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije