Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedokinja lagala

Proglasili je nevinom nakon što je provela 17 godina u zatvoru

Susan Marie Mellon
Foto: screenshot/youtube
11.10.2014.
u 11:34

Proglašena krivom isključivo zbog svjedočenja June Patti, koja je izjavila da joj je Mellen priznala ubojstvo beskućnika, a naknadno je utvrđeno da je svjedokinja patološka lažljivica

Amerikanku Susan Marie Mellen (59) nakon 17 godina provedenih u zatvoru zbog ubojstva, sud u Los Angelesu proglasio je - nedužnom. Nakon izricanja presude, od sreće je zaplesala i zagrlila unuke po prvi puta u životu.

"Znala da će jednog dana Bog dovesti istinu na svjetlo#, rekla je. Osuđena je na doživotni zatvor bez mogućnosti oslobađanja zbog ubojstva beskućnika Richarda Dalyja 1997. čije je pougljeno tijelo pronađeno u jednoj četvrti San Pedra u Los Angelesu. Proglašena krivom isključivo zbog svjedočenja June Patti, koja je izjavila da joj je Mellen priznala ubojstvo. 

No, utvrdilo se da je njezino svjedočenje - bilo lažno, kako je Susan Marie Mellen cijelo vrijeme i tvrdila. Vjerodostojnost svjedočenja June Patti, koja je umrla 2006. godine, dovedeno je u pitanje jer je njezina sestra, policijska časnica u Torranceu, Patti nazvala najvećom lažljivicom koju je srela u životu.

 

Naknadnom istragom uspostavilo se da je June Patti doista bila patološka lažljivica, piše Huffington Post

"Ovo je slučaj u kojem je pravosudni sustav podbacio", rekao je sudac Mark Arnold s višeg suda u Los Angelesu. 

>> Pogledajte što je pet godina zatvora učinilo od O.J. Simpsona

>> Čupko oslobođen optužbi za dvostruki pokušaj ubojstva

Komentara 4

DA
damocles
20:46 11.10.2014.

sto??? na temelju iskaza od takozvanog ocevidca su ovu zenu osudili??? hhahahaha, koje kriminalno bolesno "sudstvo"

MX
Mister X
23:45 11.10.2014.

Tako što bi mogli čuti i za Sanadera; od onih koji u zboru pjevaju je jesmo svi smo krali samo da bi milione Sanaderu dali !!!

LU
lukabulic
16:04 11.10.2014.

da sam sudija tražio bi slučaj i svijedokinji odredio 34 godine dok tako ne počmemo dijelovati ništa od poštenja -i demokracije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije