Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikad viđen

Nakit Marije Antoanete na dražbi u studenom u Ženevi

Foto: Igor Kralj/Pixsell
16.06.2018.
u 10:38

Kraljevski nakit, od dijamanata do bisera i safira, uključuje komade iz kolekcija nekoliko stoljeća starih europskih vladara i dinastija.

Nakit francuske kraljice Marije Antoanete, od kojih neke primjerke javnost nikada nije vidjela, pojavit će se na dražbi 12. studenoga u Ženevi, pišu mediji.

Tada će aukcijska kuća Sotheby's održati dražbu pod nazivom "Kraljevski nakit obitelji Bourbon Parma".

Kraljevski nakit, od dijamanata do bisera i safira, uključuje komade iz kolekcija nekoliko stoljeća starih europskih vladara i dinastija.

Najuzbudljiviji primjerci koji će se naći na dražbi pripadali su poznatoj francuskoj kraljici Mariji Antoaneti, koja je pogubljena 1793.

Javnost nikada nije vidjela neke od više od 200 godina starih komada nakita.

Među ključnim primjercima je komad nakita s dijamantnim privjeskom i prirodnim biserima za koji se pretpostavlja da bi mogao dostignuti vrijednost od dva milijuna dolara.

Uz to, bit će ponuđen i par bisernih naušnica koji bi mogao biti prodan za 50.000 dolara te biserna ogrlica s više nizova načinjena od 331 prirodnog bisera (300.000 dolara).

Uoči aukcije, nakit će se moći vidjeti na izložbama 21. lipnja u Milanu, a potom 18. rujna u Muenchenu, te 21. rujna u Koelnu.

1/29
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije