Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stižu kazne

Najviše zastupnika u srpnju neopravdano izostalo s izvanredne sjednice Sabora

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.07.2019.
u 15:53

Gradonačelnik Vrgorca, član Nezavisne liste mladih Ante Pranić, koji je napustio Klub zastupnika Mosta, u srpnju je izostao najviše - četiri dana

Sabor je objavio Odluku o umanjenju zastupničkog paušala zbog neopravdanoga izostanka za srpanj po kojoj deset zastupnika za svoj nedolazak na sjednicu nije imalo ispriku.

Najviše ih je, utvrdio je Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove, izostalo s izvanredne sjednice Sabora 19. srpnja tako da će za čak osam zastupnika paušal od 1500 kuna biti smanjen za iznos dnevnice u visini 150 kuna. Na raspravu o rekonstrukciji Vlade nisu došli niti su predali valjanu dokumentiranu ispriku zastupnici SDP-a: Sabina Glasovac, Domagoj Hajduković, Boris Lalovac i Marta Luc Polanc te Bruna Esih iz Neovisnih za Hrvatsku, Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku i nezavisni zastupnici Ana Komparić Devčić i Marin Škibola.

Gradonačelnik Vrgorca, član Nezavisne liste mladih Ante Pranić, koji je napustio Klub zastupnika Mosta, u srpnju je izostao najviše - četiri dana, tako da će mu se od paušala odbiti 600 kuna dok je jedan dan neopravdano izostala i HDZ-ova Marija Jelkovac koja ostaje bez 150 kuna.

U tijeku je ustavna stanka u zasjedanju Sabora koji se na redovnoj sjednici opet okuplja od 15. rujna.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Voljeni Maršal Tito Pajcek
Voljeni Maršal Tito Pajcek
16:08 27.07.2019.

Narodni uzori propagiraju neodgovornost a narod ih i dalje bira.

RP
rpzagreb
23:46 27.07.2019.

Koja je razlika kada jesu ili nisu u saboru? Nikakva, osim što dobivaju sulodo velike plaće, naknade i imunitete. Tuga i jad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije