Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani turizma

Najveći pljesak Vjeri Matulić i vatrogascima

Dani hrvatskog turizma
Foto: Promo
1/3
25.10.2017.
u 22:39

Možemo pričati o investicijama, možemo imati velebne hotele, ali ništa bez ljudi, bez turističkih radnika - kazao je ministar Gari Cappelli, zahvaljujuć što su iznimno tešku i zahtjevnu sezonu iznijeli s osmjehom na licu.

Najuspješnija destinacija ljetnog odmorišnog turizma je Rovinj, pobjednik u city break kategoriji je Split, najbolja destinacija zdravstvenog turizma Crikvenica, a prvu nagrada za autentično malo 'misto' dobila je Maslinica.

Tako su glasala ocjenjivačka povjerenstva Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, a priznanja su pobjednicima uručena na središnjem godišnjem okupljanju turističkih radnika, Danima turizma, koja se ove godine održavaju u Rovinju.

Popis mjesta, ustanova i pojedinaca, koji su se ove godine iskazali u turizmu time, naravno ne završava. Titulom najuspješnije destinacije ruralnog turizma ovjenčala se Baranja, Osijek je najuspješnija destinacija kontinentalne Hrvatske, karlovačka Aquatika dobila je prvu nagradu za održivi turizam, Zaton Holiday Resort ima najbolju rekreaciju i zabavu,a priznanje za plažu godine dobila je opatijska plaža Lido i kupalište Angiolina.

Među šezdesetak nagrada dodijeljenih prve večeri Dana turizma proglašeno je i tridesetak pojedinaca, koji su se posebno istaknuli na svojim radnim mjestima i doprinijeli uspjehu sezonu. Među njima ima od putničkih agenata i turističkih vodiča do taksista, policajaca i čistača ulica, a u kategoriji Ključ uspjeha priznanje je dobila j i Bračanka Vjera Matulić, koja je na Facebooku pokrenula akciju za besplatno ljetovanje djece s posebnim potrebama.

Odazvali su se mnogi iznajmljivači i ovoga je ljeta na moru, u sklopu te akcije, bilo čak 600 obitelji. Bračanka Vjera nije došla na Dane turizma, zamijenila ju je kćer, ali, uz gasitelje požara, dobila je najveći pljesak.

- Možemo pričati o investicijama, možemo imati velebne hotele, ali ništa bez ljudi, bez turističkih radnika - kazao je ministar Gari Cappelli, zahvaljujući im što su 'iznimno tešku i zahtjevnu sezonu iznijeli s osmjehom na licu'.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije