Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLANIRAJU ŠIRENJE

Najveća svjetska pizza-kompanija otvara prvu poslovnicu u Hrvatskoj

Pizza
Foto: Thinkstock
13.02.2020.
u 12:43

'Hrvati vole pizzu, naše tržište ima potencijala', kaže Mihael Sviben iz tvrtke All about pizza koja ovaj brend dovodi najprije u Zagreb.

Domino’s Pizza, koja slovi kao najveća svjetska pizza-kompanija, ovog proljeća otvara prvu poslovnicu u Hrvatskoj. Za dolazak lidera u dostavi pizza s više od 16.300 poslovnica u više od 85 zemalja zaslužna je tvrtka All about pizza, tj. Mihael Sviben i njegov poslovni partner Nils David Gornall, piše Poslovni.hr.

“U ovu priču krenuli smo prije nešto više od godinu dana, a surađujemo s investitorom koji već ima poslovnice Domino’s Pizze u Japanu, Njemačkoj, Novom Zelandu i Australiji. Upoznao sam ga na katamaranu i kroz razgovor shvatio da je jedna od vodećih osoba u kompaniji Domino’s Pizza. Premda sam završio strojarstvo, oduvijek sam se želio upustiti u drukčiju poduzetničku priču, a naše tržište ima veliki potencijal. Iako već imamo jake igrače i kvalitetu, Hrvati vole pizzu, a mi nudimo američki stil pizze koji je potpuno drukčiji od svega trenutačno dostupnog na našem tržištu”, otkrio je Sviben za Poslovni dnevnik.

Otvorenje prve poslovnice u Ulici Kneza Mislava preko puta hotela Sheraton u Zagrebu očekuje se u travnju ili svibnju, a prva posebnost koju Sviben ističe jest da će se pizze pripremati na licu mjesta, ispred kupaca će se mijesiti tijesto i slagati sastojci.

Kako tvrdi, ključ uspjeha Domino’s Pizze osim kvalitete je i brzina dostave koja će biti maksimalno 30 minuta. “Lokacija se preuređuje i u planu nam je do kraja godine otvoriti još jednu te nastaviti širenje po Hrvatskoj. Na Kosovu u Prištini gdje imaju šest pizzerija prvi put sam je probao i oduševio se.

Većinu sastojaka nabavljamo od stranih dobavljača jer je Domino’s vrlo rigorozan oko kvalitete i zahtjeva certifikata, no vjerujemo da će se na trenutačnoj listi na kojoj je nekoliko domaćih dobavljača uskoro naći još njih. U cilju nam je aktivirati hrvatsko gospodarstvo i proizvođače koji nude kvalitetu i nema razloga zašto ne bismo imali brašno ili povrće iz, primjerice, Slavonije”, kaže Sviben.

Što se tiče zaposlenika, trenutačno traže četiri voditelja poslovnice, a za ostatak tima u planu im je zaposliti studente kojima će, kaže, ponuditi dobre satnice. “Želimo da 70-80 posto naših zaposlenika budu studenti koji će kod nas brzo moći napredovati”, poručuje Sviben.

Ključne riječi

Komentara 3

GR
gragakarlovac
13:11 13.02.2020.

Trebalo je 50 godina

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
13:44 13.02.2020.

Najgora pizza. Ni nalik pravoj pizzi.

VA
valerio
13:40 13.02.2020.

Ajde super da nam dolaze novi brendovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije