Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovina ljudima

Najveća akcija protiv organiziranog kriminala u povijesti Njemačke

Njemačka policija
Foto: Reuters/PIXSELL
18.04.2018.
u 12:14

Državljani Tajlanda su uglavnom isprva bili držani u jednom bordelu u Siegenu odakle su kao roba bili slani u bordele diljem Njemačke

Savezna policija u srijedu od ranog jutra vrši pretrese u stanovima i bordelima diljem Njemačke a akcija je uperena protiv bandi koje su iz inozemstva krijumčarile osobe i zatim ih prisiljavale na prostituciju. Policija je dosad privela preko 100 osoba, a govori se o najvećoj akciji protiv organiziranog kriminala u povijesti Savezne policije.

"Stotine žena i muškaraca bile su izložene beskrajnoj pohlepi krijumčara ljudi", komentirao je njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer akciju Savezne policije u kojoj su sudjelovali i pripadnici specijalne postrojbe GSG9. Ukupno u akciji sudjeluje više od 1500 policajaca.

Glavni osumnjičeni su jedna 59-godišnja Tajlanđanka i njezin 62-godišnji njemački suprug. Njima se, kako je priopćilo tužiteljstvo u Frankfurtu koje je koordiniralo akciju, na teret stavlja da su iz Tajlanda u Njemačku s lažnim vizama dovodili žene i transrodne osobe te ih prisiljavali na prostituciju i pritom oduzimali prihode.

Državljani Tajlanda su uglavnom isprva bili držani u jednom bordelu u Siegenu odakle su kao roba bili slani u bordele diljem Njemačke.

Protiv ukupno 56 osoba je podignuta optužnica zbog krijumčarenja ljudi, prisilne prostitucije, svodništva, krađe i porezne utaje.

Komentara 3

Avatar superhik74
superhik74
15:30 18.04.2018.

To bi Soros mogao nazvati agresijom i ugrozavanjem ljudskih prava "doktora i inzinjera" migranata..

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
14:34 18.04.2018.

zapalit ih!

ST
Stipan
22:08 19.04.2018.

Uhapse ih pa nakon dva dana svi na slobodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije