Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA BISKUPA HUZJAKA

Najutjecajniji svećenik iz Biskupije stiže u župu koju trese morbidna afera s mrtvim životinjama

Obješena vrana
Foto: Facebook
1/2
08.07.2019.
u 11:23

Cirkvenski župnik vlč. Ivan Novak, kojeg je dio vjernika optuživao za navodno netransparentno trošenje crkvenoga novca, odlazi za župnika u susjedno selo

Velečasni Ivan Novak, kontroverzni župnik iz Cirkvene pokraj Križevaca, poznat po aferi s mrtvim pticama i mačkama, ipak napušta to mjesto te odlazi za župnika u Gornju Rijeku, također na križevačkom području.

Riječ je o odluci bjelovarsko-križevačkog biskupa mons. Vjekoslava Huzjaka koji je ovih dana razriješio, imenovao i premjestio desetak svećenika s područja Biskupije. Vijest o razrješenjima objavljena je na internetskim stranicama Biskupije.

Zanimljivo je kako na Novakovo mjesto u Cirkvenu biskup šalje prečasnog Damira Vrabeca, župnika katedralne Župe sv. Terezije Avilske u Bjelovaru i kancelara Biskupije. Utjecajni svećenik od biskupova najvećeg povjerenja trebao bi smiriti strasti među vjernicima u Cirkveni.

Već godinama u Cirkveni traje sukob dijela vjernika sa župnikom, a sve je kulminiralo zbog navodno netransparentnog trošenja župnog novca. Nakon toga, oko župnog dvora, ali i po drugim mjestima, prije točno godinu dana zaredali su slučajevi vješanja i ostavljanja mrtvih životinja: ptica, mačaka, kuna.

Policija je dugo provodila istragu o tim slučajevima, ali nisu otkrili sumnjivce. Na društvenima mrežama vjernici su otvoreno upirali prstom u 'krivca' tvrdeći kako je jasno tko to radi. No čini se kako koprivnička policija nije uspjela prikupiti dovoljno dokaza da ikoga osumnjiči.

Komentara 6

Avatar dras32
dras32
12:13 08.07.2019.

Biskupijski kancelar? Šta još to plaćamo? Tajnicu, kuharicu kave, čuvara pečata?

RP
rpzagreb
16:31 08.07.2019.

Ne zna tko koga slijedi u ponašanju - hdz crkvu ili obrnuto.

VJ
vjaceslav
12:24 08.07.2019.

što, a ne "šta", ali brini ti o popovima, a ne o svećenicima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije