Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijam na Pantovčaku

Najuspješniji učenici, njihovi mentori i župan Bajs u posjeti Predsjednici

Bajs na Pantovčaku
Bjelovarsko-bilogorska županija
30.05.2018.
u 09:08

Bjelovarsko-bilogorska županija posebno je ponosna na svoje mlade sugrađane koji su najbolji zalog za budućnost kako županije, tako i Republike Hrvatske

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs s 92 najuspješnijih učenika osnovnoškolaca i srednjoškolaca s područja županije i njihovih 69 mentora sudjelovao je na prijemu kod Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Riječ je o učenicima koji su postigli zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u školskoj godini 2016./2017., a na prijemuna Pantovčaku čestitala im je i Predsjednica Republike.

Bjelovarsko-bilogorska županija posebno je ponosna na svoje mlade sugrađane koji su najbolji zalog za budućnost kako županije, tako i Republike Hrvatske.

- Prilikom privremenog smještaja mojeg Ureda u vašoj sam županiji posjetila nekoliko gradova i mjesta, susrela se s učenicima, učiteljima i nastavnicima te sam se uvjerila kako kao Županija posvećujete pozornost obrazovanju i obrazovnim ustanovama. Tome svjedoči i podatak da su se čak tri škole iz vaše županije našle među odabranim školama u Hrvatskoj, u kojima će se od iduće godine odvijati eksperimentalna nastava. Veseli me i podatak što je Županija pokrenula veliki projekt energetske obnove škola koja obuhvaća 11 školskih objekata, vrijedan preko 20 milijuna kuna. Centri izvrsnosti koji postoje u vašoj županiji izvrstan su primjer poticajnog okruženja koje razvijate kako bi se prepoznali i potaknuli potencijali vaših učenika. Podatak da je čak 244 učenika pohađalo Centre iz matematike, engleskog i kemije te da su s njima radila 44 mentora govori o tome kako je vrijedno prepoznati i potaknuti vrijednosti u društvu kako bi krenuli put napretka - rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Župan Damir Bajs zahvalio je Predsjednici na prijemu i nadodao:

- Istaknuli ste niz aktivnosti koje radimo i meni je zadovoljstvo što je naša županija prva ušla u program e-škola u Hrvatskoj. Riječ je o OŠ Čazma. Tu su i tri škole u pilot-projektu obrazovne reforme. Broj objekata i ulaganja u školstvo se povećava na gotovo 130 milijuna kuna, koliko ćemo uložiti u našem novom natječaju. Međutim, iza svega toga kriju se ljudi, kriju se učenici, i danas je s nama ovdje 90 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola, kao i 69 mentora koji ih prate kroz život. Oni su svi dobili nagrade na županijskim i državnim natjecanjima, zastupali Hrvatsku na nekim međunarodnim natjecanjima i ja vjerujem da je upravo ovaj prijem poticaj svima da budu još bolji, da ulažu u sebe. Na taj način ulažu u znanje, a ulažući u znanje, ulažu u Hrvatsku - istaknuo je župan Damir Bajs.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:37 30.05.2018.

Kgk ista kao i titova bista... ...ovo se moze vidjeti u sjevernoj koreji...bajs i kgk...cirkus...trosenje vremena...i novaca ... te ucenike mogla je primiti i poblajhana gdja sto stalno skace oko nje....ili cuko...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije